arvandkenar-abadan-1

اروندکنار آبادان

19788 2016/11/02
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 5 امتیاز : 3.4]

به گواه تاریخ باستان، ایرانیان حرفه ای ترین و ماهرترین ارتش را داشته اند. ارتش ایران در عملیاتی برق آسا از نیل پهناور عبور کرد و مصر را تصرف کرد. این تاکتیک عملیاتی مستندترین پیشینه در عبور از رودهای پهناور است که در کارنامه هوشمندی ارتش ایران می درخشد. ایرانیان بعد از هزاران سال و در عصر حاضر یک بار دیگر از این توانمندی بهره گرفتند و افتخار بزرگ و باشکوه دیگری را ثبت کردند که موجب حیرت و شگفتی ارتش های جهان شد؛ غواصان دلیر سپاه ایران از این رود خروشان گذشتند و دژ تسخیرناپذیر دشمن را در آن سوی رود در هم شکستند.

اینجا جنوبی ترین جای ایران است، آخرین حد خشکی در جنوب آبادان. اروندکنار در آبادان سرزمین نخلستان های بزرگ است با مردمی که اکثرا شیعه هستند. در گذشته این منطقه گبسه نام داشت و نقطه ای کور و حاشیه به حساب می آمد که بعدها بنا به اهمیت سوق الجیشی آن، به اروندکنار تغیر نام پیدا کرد.

arvandkenar-abadan-2

رودخانه های دجله و فرات در عراق و رود کارون در ایران با هم تلاقی کرده و این رود خروشان که با سرعت عجیبی به خلیج فارس می ریزد را تشکیل می دهند. اروندکنار خوزستان در این سو و شهر فاو در آن سوی رود در برابر هم قرار گرفته اند. اروند رود هزار متر پهنا دارد و عمق آن در بعضی جاها به ۲۵ متر می رسد. زمین های اطراف اروند رود باتلاقی است و اگر انسانی بر آن پای بگذارد تا زانو در گل فرو می رود. گیاهان چولان که بوته های بلندی هستند اطراف رود را گرفته اند و نیزارهای پوشیده و متراکم پوشش گیاهی این منطقه هستند که با حضور نخلستان ها مناظر چشمگیر و زیبایی را پدید آورده اند.

بومیان منطقه با شناختی که از وضعیت جزر و مد در این رود به دست آورده بودند اقدام به احداث نهرها و کانال هایی برای انتقال آب اروند به نخلستان ها کردند که تا به امروز نیز قابل استفاده اند. در زمان تسلط عثمانی بر مناطق غرب و شمال غرب، اختلافاتی بین ایران و عراق بر سر مالکیت این رود پدید آمد و بیش از ۴۰۰ سال است که این اختلاف به قوت خود باقی است.

arvandkenar-abadan-3

پیمان ۱۹۷۵ الجزایر در مورد تعیین مرز در محل رودخانه توسط رژیم بعث شکسته شد و با حمله به ایران آنرا نقض کرد. دشمن در آن سوی رود اروند و در بندرهای ام القصر و راس البیشه استحکامات نظامی و در شهر فاو دژی نفوذ ناپذیر را احداث کرد تا جایی که باور داشت که هیچ نیرویی با وجود این همه موانع قادر نخواهد بود که از رود عبور کند و این پایگاه های مستحکم را فتح نماید. اما سپاه ایران در سردترین فصل سال در عملیاتی غافلگیرکننده از رود عبور کرد و در طی یکی دو ساعت بندر استراتژیک فاو و بنادر ام القصر و راس البیشه را فتح نمود. این پیروزی بزرگ وضعیت نبرد را تغییر داد و نفس دشمن را گرفت تا جایی که ژنرال های بزرگ جهان که استحکامات و موانع دفاعی را برای دشمن طراحی و اجرا کرده بودند اعتراف کردند که برتری و پیروزی با ارتش ایران است و این عملیات آنان را حیرت زده کرده است.

arvandkenar-abadan-7

امروزه مقوله گردشگری جنگ، حرف های تازه ای دارد و گردشگرانی از سراسر جهان تمایل دارند که در مناطق جنگی و یادمان های جنگ حضور یافته و از نزدیک با چگونگی این حماسه آفرینی ها آشنا شوند. از این رو منطقه عملیاتی والفجر ۸ علاوه بر جاذبه های طبیعی و مردم مهربانش روحی حماسی و مقدس دارد که یادمان شهدای عملیات والفجر ۸ قلب آن محسوب می شود. در ایام آغازین بهار کاروان های راهیان نور، خیل عظیم مردم ایران و جهان را به سوی خود می کشاند تا با دیدار و بازدید از این شهر و رود پرآوازه به ایرانی بودن خویش ببالند.

ایرج مرادی

در ذیل دیگر عکس های اروندکنار آبادان را می بینید که توسط استاد مرادی عزیز به صورت اختصاصی برای سایت نشاط آوران تهیه شده است:

arvandkenar-abadan-6

arvandkenar-abadan-4

arvandkenar-abadan-5

arvandkenar-abadan-8

arvandkenar-abadan-9

arvandkenar-abadan-10

arvandkenar-abadan-11

arvandkenar-abadan-12

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید