tomb-of-daniel-4

مقبره دانیال نبی شوش

22337 2016/11/08
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 5 امتیاز : 5]
تاریخچه
آدرس

در سال 606 پیش از میلاد، دانيال نبي به اسارت در آمد و به بابل انتقال داده شد. ایشان در علم و حکمت سرآمد همه بودند و واقف به علم تعبیر خواب شدند. به دلیل تعبیر خواب نبوکد نصر، مورد توجه این پادشاه قرار گرفت. او ادعای پیامبری کرد و با عده ای یهودی از بابل به ایران هجرت کردند و در شوش ساکن شدند.

آرامگاه دانیال نبی در استان خوزستان و در شهر شوش قرار گرفته است. این مقبره از بیشتر نقاط شهر دیده می شود و خود تبدیل به یک المان راه یابی شده که مسافران و شهروندان راه خود را پیدا می کنند. معنای دانیال در زبان عبری یعنی : شخصی که خدا را حاکم خود می داند. مقبره دانیال نبی در مجاورت رودخانه شاوور قرار گرفته و روبروی تپه ارگ شوش می باشد. پس از پیروزی پارسیان بر بابلیان؛ داریوش ماد، دانیال نبی را به عنوان امپراتور ارشد سپاه انتخاب کرد.

tomb-of-daniel-2

دانیال نبی کیست؟

نام دانیال در قرآن ذکر نشده اما بیشتر مسلمانان دانیال را به عنوان پیامبر و از قوم بنی اسرائیل قبول دارند. نام ایشان در روایات و احادیث پیامبران و امامان ذکر شده است. حضرت دانیال در بیت المقدس متولد شد و در سن 12 سالگی به اسارت در آمد. به خواست خود بعد از اسارت به ایران هجرت کرد و در دربار ایران به ارج و قرب رسید.

درباریان داریوش ماد که بدنبال قدرت بودند از پاکی و اعتقادات محکم و مذهبی دانیال بر علیه او استفاده کرده و حکمی مبنی بر پرستش خدایگان تا 30 روز را گرفتند. از آنجا که دانیال نبی فردی مذهبی بر آیین یهود بود نماز و طاعت خود را به سوی اورشلیم می خواند. درباریان بر خلاف عقاید داریوش تصمیم گرفتند تا حضرت دانیال (ع) را به قفس شیرها بیاندازند، پس از انجام این امر دانیال پیامبر از قفس سالم بیرون آمد و در عوض دشمنان او را به دستور داریوش ماد به قفس انداختند و خورده شدند.

tomb-of-daniel-1

مقبره دانیال نبی در یکی از قدیمی ترین شهرهای جهان قرار گرفته است، در شهر شوش این بنا بسیار دارای اهمیت می باشد به گونه ای که حتی یهودیان خارج از ایران به این مقبره احترام می گذارند.  در شهر شوش حرم دانیال نبی در بافت میانی قرار گرفته است و دارای گنبدی ارچین (اورچین) می باشد، گنبد اورچین شبیه به گنبد رک مخروطی می باشد.

آرامگاه دانیال پیامبر به علت سیل در سال 1249 خورشیدی تخریب گشت، مرمت بنای مقبره دانیال نبی شوش در همان سال به دستور روحانی شیعه (جعفر شوشتری) توسط حاج ملا حسین معمار ساخته شد.

 برای رسیدن به صحن حیاط آرامگاه ابتدا پلکان ورودی را طی می کنید و به حیاط می رسید که گنبد اورچین آن مشخص است. از سمت غربی با کاشی کاری های اسلامی برخورد می کنیم که کتیبه ای بر سر در آن نام آستان مبارک دانیال بنی را حک کرده است.

tomb-of-daniel-6

tomb-of-daniel-5

از سمت شرقی دو مناره به ارتفاع 10 متر دارد که تاریخ درج شده بر روی آنها به سال 1330 باز می گردد. ورود به آرامگاه دانیال پیامبر از سمت شرق است. ضریح آن بارها تعمیر و در آخرین بار به شکل ضریح کامل بر روی محل دفن قرار گرفته است. مقبره دانیال نبی شوش در سال 1368 همراه با تل های مجاور با شماره 51 به ثبت آثار ملی رسید.

با توجه به روایت متعدد دانیال نبی تا سه دهه زندگی کوروش هخامنشی نیز زنده بود، و در حدود 100 سالگی وفات یافت و بیشترین احتمال از مقبره ی او را در شوش می دانند، اما عده ای دیگر مکان هایی نظیر بابل، عراق، سمرقند و مصر را نیز متعلق به مقبره ی او می دانند. در شهر شوش دانیال نبی دارای مقبره، ضریح و خود محل قبر است.

آدرس آرامگاه دانیال نبی : استان خوزستان، اهواز، شهر شوش، مجاور رودخانه شاوور (شاهپور)، آرامگاه دانیال نبی (ع)

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید