روستای کلوان البرز

روستای کلوان البرز

37468 2020/05/27
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 11 امتیاز : 4]
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

روستای کلوان البرز یکی از روستاهای بسیار زیبا و خوش اب و هوای استان البرز و منطقه کرج است که چند سالی است مورد توجه طبیعتگردان قرار گرفته. این بار کوله بار خود را بسته‌ایم و دل به طبیعت زیبای کلوان زده‌ایم. شما هم در این مسیر همراه ما باشید تا خاطرات جالبی را در کنار یکدیگر بسازیم.

یکی از جذابیت‌های سفر و طبیعتگردی، روستاگردی است. آشنایی با بکرترین و زیباترین روستاهای ایران می‌تواند ما را در انتخاب مقصد سفر خود، یاری کند. این بار به سراغ یکی از زیباترین روستاهای کوهستانی ایران رفته‌ایم. روستای کلوان البرز از دیدنی‌ترین مناطق دیدنی کرج و اطراف آن است. با نشاط آوران همراه باشید

آشنایی با روستای کلوان 

روستای کلوان کرج در فاصله 7 کیلومتری روستای سیرا می باشد. برای رسیدن به این روستا پس از طی 45 کیلومتر در جاده چالوس بعد از روستای پلخواب اولین فرعی را به سمت چپ بپیچید.

روستای کلوان در نزدیکی قله کهار (کاهار در زبان محلی) قرار گرفته و طبیعتی شگفت انگیز دارد. وسعت روستا کمی بیشتر از هزار هکتار می باشد و در حال حاضر بیش از 250 خانوار در آن زندگی می کنند.

شغل اهالی روستای کلوان

ورزشکارانی مانند حمید و بهروز یاری کلوانی که عنوان قهرمانی کشور و آسیا را کسب کرده اند اهل این روستا می باشند. از دیگر چهره های برجسته ای که اهل این روستا هستند می توان به مهران رجبی، بازیگر سینما و تلویزیون اشاره کرد. اهالی روستا بیشتر به کشاورزی و دامداری، پرورش ماهی، زنبورداری، پرورش چوب ترکه و مرغداری مشغول هستند.

شغل اهالی روستای کلوان

طبیعت روستای کلوان

به خاطر فاصله نزدیک کوه کهار و روستا، در روزهای آفتابی سایه کوه بر روی روستا می افتد که منظره بسیار زیبایی را به وجود می آورد. در فصل بهار که شکوفه های درختان گیلاس بر روی درخت خودنمایی می کنند، رودخانه هایی که از روستا می گذرند کاملا پر آب شده و چشم انداز فوق العاده ای را خلق می کنند.

همچنین در روستای کلوان استان البرز چندین چشمه و منطقه سرسبز وجود دارد که شاید جالب توجه ترین آن ها منطقه شیور باشد. در این منطقه گیاهی با همین نام می روید که استفاده زیاد گوسفندان از این گیاه باعث تلف شدنشان می شود. در صورتیکه برای پیدا کردن روستا دچار مشکل شدید، در مسیر جاده کرج به چالوس آدرس روستای کلوان را از هرکس بپرسید شما را راهنمایی می کند.

وجه تسمیه کلوان

اما در مورد ریشه نام این روستا باید بگوییم کلوان به معنی قلعه بان می باشد. در قدیم به جایی که در جای مرتفعی قرار داشته یا در آن منطقه کل (بز کوهی) زیادی وجود داشته کلوان می گفته اند. با توجه به این که این روستا نسبت به روستاهای اطرافش در زمین مرتفعی قرار دارد، آن را کلوان نامیده اند.

طبیعت روستای کلوان

دو رودخانه در این روستا وجود دارد که همیشه جریان دارند و آب کشاورزی و آشامیدنی اهالی این روستا و روستاهای اطرافش را تأمین می کنند. نکته جالب در مورد این رودخانه ها این است که شدت آب در آنها به قدری زیاد است که اهالی مجبورند شیر آب را برای مدتی باز بگذارند تا از ترکیدن لوله هایشان جلوگیری کنند.

در صورتیکه از این روستا که از جاذبه های گردشگری استان البرز می باشد، بازدید کردید نشاط آوران به شما پیشنهاد می دهد سوغاتی هایی مانند آلوچه، زرشک کوهی، انواع سبزی های کوهی، نان محلی، انواع فرآورده های لبنی محلی و زیله را با خود به همراه بیاورید. زیله نوعی حلوا است که از پنیر و روغن حیوانی درست شده است و بسیار لذیذ می باشد. همچنین زنان روستایی صنایع دستی بسیار زیبایی می سازند که خریدشان خالی از لطف نیست.

از دیگر جاذبه های گردشگری این روستا می توان به حمام و آسیاب قدیمی کلوان، منطقه سپیدگل و نوبند اشاره کرد که در بازدید از روستا می توانید از آنها نیز دیدن کنید.

مسیر دسترسی به کلوان

کلوان روستایی از توابع کرج(استان البرز)در جهت شمالی ودر مسیر شمال غربی جاده چالوس که از مسیر کرج به چالوس به سمت چپ قرار دارد. دوستانی که برای بازدید از این منطقه خوش آب وهوا حرکت میکنند از مسیر کرج ابتدا وارد روستای بیلقان میشوند که همان پل بزرگ بیلقان درانجا قابل روئیت است سپس وارد روستای سرودار شده که باید دراین مسیرها جهات ایمنی را مراعات نموده ازجمله سرعت غیر مجاز وسبقت‌های نابه‌جا که دردسر ساز می‌شود. خوب در ادامه مسیر روستای وینه و همچنین محله آیینه استان را پشت سر گذاشته و در ابتدای ورودی روستای ارنگه که ابتدای روستای آدران هم حساب میشود جاده را دنبال کنید.

در طول مسیراز روستای خوزنکلا که ابتدای سد کرج از سمت محور کرج هست عبور خواهید کرد. وگفتنی است

ابتدای سد کرج روستای مورود و پل خواب نام دارد که روستای مورود با خط اصلی چند کیلومتری فاصله دارد .داخل روستای پلخواب که باید از وسط ان گذشت یک بریدگی دیگری در جهت سمت چپ نیز وجود دارد که به روستاهای نشترود ورزن و حرین منتهی میشود.

حدودا ۵۰۰متر جلوتر به سمت چالوس سمت چپ جاده فرعی وجود دارد که ابتدای روستای سیرا است وبعداز انکه از میان این روستا گذر کنید به سیدک خواهید رسید. بعداز آن روستای اویزر را مشاهده خواهید دید و همچنین کمی جلوتر با تابلوی روستای آیگان روبه‌رو خواهید شد.

اندکی این مسیر را ادامه دهید تا به روستای کلوان برسید.

آب و هوای کلوان

آب و هوای این مطنقه با توجه به اینکه در دامنه‌ی کوه قرار گرفته و همچنین از تابش مستقیم خورشید نیز برخوردار نیست؛ در تمام طول سال آب و هوایی بسیار دلپذیر و خنک دارد. ناگفته نماند که زمستان این منطقه بسیار سرد به همراه برف و یخبندان است. همچنین طبیعت روستای کلوان نیز بسیار دیدنی است. رودخانه‌هایی از این روستا عبور می‌کنند و همچنین درتان بلندقامت تبریزی روستای کلوان ، زیبایی بی حد و مرزی را به رخ بیننده می‌کشد. 

در ادامه می توانید دیگر تصاویر روستای کلوان را ببینید:

آب و هوای کلوان

طبیعت زیبای کلوان و ترکیب رنگ‌های طلایی و زرد در پاییز هزار رنگ این منطقه، چشم و دل هر بیننده‌ای را مجذوب زیبایی خود می‌کند.

آب و هوای روستای کلوان

بهار سرسبز کلوان و درختان سربه فلک کشیده‌ای که سایه بر زمین گسترانده و اوقات به یادماندنی را در ذهن و خاطر شما ثبت خواهد کرد.

آب و هوای روستای کلوان

نمایی دیدنی از ارتفاعات روستای کلوان البرز با خانه‌ها و ویلاهای روستایی این منطقه که در بین درختان سروقامت این روستا، احاطه شده‌اند.

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید