assef-construction1

عمارت آصف وزیری سنندج

14126 2016/07/13
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 8 امتیاز : 4.5]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

عمارت آصف یکی از عمارت های تاریخی شهر سنندج در استان کردستان می باشد که نزدیک خیابان شاپور قدیم و نزدیک به مسجد دارالاحسان واقع است. عرصه مجموعه عمارت آصف در حدود چهار هزار متر مربع می باشد که توسط آصف اعظم با نام میرزا علی نقی خان لشکر نویس ساخته شد. قدمت عمارت به دوره صفویه برمی گردد.

خانواده معتمد هاشمی را بانی اولیه این بنا نام برده اند اما به احتمال یقین پدر آصف دیوان  آن را به تملک خود در آورده است و این عمارت شکوه نهایی اش را در زمان آصف دیوان به دست آورده است. ساخت شمالی عمارت آصف متعلق به دوران صفویه می باشد و دوره دوم شکل گیری حیاط بیرونی و حمام عمارت به نیمه اول زمان قاجاریه مربوط است. فضاهای داخلی و مرمت قسمت غربی تالار تشریفات، مربوط به سال های 1312 تا 1316 هجری شمسی می باشد. آخرین تحولات نیز در سال 1376 هجری شمسی توسط سازمان میراث فرهنگی کردستان صورت گرفت. در سال 1382 هجری شمسی، پس از مرمت بخش های آسیب دیده بنا، به عنوان موزه مردم شناسی با نام خانه کرد افتتاح گشت.

assef-construction3

عمارت تاریخی آصف دارای چهار حیاط بیرونی، اندرونی، مستخدمین و مطبخ می باشد. در حمام عمارت آصف، ستون های سنگی حجاری شده مزین به تزیینات آهک بری و کاشی کاری می باشد. حمام خصوصی با سبک و اسلوب معماری حمام های ایرانی، در ضلع جنوب غربی عمارت ساخته شده و از نقش های آهکبری برخوردار است.  آب مجموعه عمارت آصف توسط یک رشته قنات که در غرب سنندج می باشد، تامین می گردد. اتاق تقسیم آبی نیز برای تقسیم و تنظیم آب در کنار دالان ورودی ساخته شده است و آب  آب نماها و حیاط ها را تامین می کند.

assef-construction2

عمارت آصف سنندج دارای یک سردر ورودی با نمای آجری و شکل نیم هشتی می باشد که بر اساس سبک باروک ایرانی ساخته شده است. از بخش های بسیار زیبای عمارت می توان به تالار تشریفات، ایوان ستون دار و ارسی پرکار اشاره نمود. بنای عمارت از تریینات معماری همچون گچبری، آینه کاری و تزیینات چوبی استفاده شده است.

assef-construction4

بزرگترین موزه مردم شناسی مناطق کردنشین در این عمارت واقع شده که شامل نگارخانه، حیات ورودی، غرفه های زندگی شهری، مکتب خانه، حمام، قلاب بافی، زیور آلات، حمام، بخش کشاورزی، مشاغل و فنون، اتاق خان، بخش اسناد و عکس های تاریخی، بخش پوشاک، غرفه صنایع دستی، غرفه شکار، غرفه بخش مطبخ زندگی روستایی، کتابخانه و مرکز اسناد می باشند. عمارت آصف سنندج در سال 1375 هجری شمسی به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید

نظرات و دلنوشته های ثبت شده ...
  • ساغر

    عمارت شکوهمندی هست. حتما برین و از نزدیک ببینین. عاشق میشین مطمئنا.
    مطالبتون هم مثل همیشه عالیه. یه ایران یه نشاط آوران