روستای کریک یاسوج

18784 2018/02/25
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 10 امتیاز : 4.6]
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

از جمله جاذبه های گردشگری یاسوج، روستای گردشگری کریک از توابع شهرستان دنا می باشد و با مختصات جغرافیایی 51 درجه و 25 دقیقه طول شرقی و 30 درجه و 48 دقیقه عرض شمالی جزو قدیمی ترین روستاهای استان کهگلویه و بویر احمد به شمار می رود. دلیل مشهور شدن روستای کریک، خانه های پلکانی آن است که به همین منظور لقب ماسوله جنوب را به آن داده اند. عبور رودخانه کریک از وسط روستا نیز طراوت و شادابی آنرا دوچندان کرده است. این روستا در حد فاصل 25 کیلومتری شهرستان یاسوج واقع شده و به دلیل برخوداری از آب و هوای مطبوع، مردمان با فرهنگ و تمدن کهن و آداب و سنن باستانی، به قطب گردشگری در بین اهالی یاسوج و مسافران آن بدل گشته است.

عکس روستای کریک در یاسوج

بنابر اسناد تاریخی موجود، تاریخچه یکجانشینی در این روستا، به دوران قبل از مهاجرت آریایی ها به ایران بر می گردد که همین امر کریک را تبدیل به روستایی با تاریخ پربار کرده است. در گذشته به دلیل عبور شاهراه سلطنتی و نیز رفت و آمد بازرگانان از نزدیکی این روستا، موجبات رونق تجارت و آبادانی آن فراهم شده بود. در روستای کریک چهار بارگاه امامزاده وجود دارد که بارگاه دو امامزاده به نام های امامزاده عسگر (ع) و امامزاده اسحاق (ع) در درون روستا و و بقعه نیمه مخروبه امامزادگان شاه نعمت اله و علی (ع) در حوالی روستا قرار دارد و جزو آثار فرهنگی روستا به حساب می آیند. مردم روستای کریک سی سخت نسبت خود را به امامزاده عسگر و امامزاده اسحاق مربوط می دانند.

دو آسیاب، یک چشمه قنات و دو گورستان قدیمی در این روستا وجود دارد که در زمره آثار تاریخی قرار می گیرد و باعث شده تا روستای کریک از حیث جاذبه های تاریخی نیز بی بهره نباشد.رودخانه بشار و پل کلو، چشمه زیر امامزاده، چشمه پشت آسیاب و چندین آبشارهای کوچک در مسیر دو رودخانه نام برده شده نیز جاذبه های طبیعی این روستای زیبا می باشند.

فصل سفر به این روستا بهار و تابستان می باشد. البته پاییز نیز زمان مناسبی است تا با استفاده از ذوق هنری خود نسبت به گرفتن عکسهای بی نظیر از مناظر روستا اقدام نمایید. سفر به روستای کریک به سبب کوهستانی بودن در فصل زمستان توصیه نمی شود. البته به این دلیل که کریک در مسیر صعود به قله دنا قرار دارد، همه ساله کوهنوردان زیادی در این فصل به آن مراجعه کرده و از زیبایی های بی بدیلش بهره می برند.ارتفاع متوسط این روستا از سطح دریا 1700 متر می باشد. زبان مردم روستای کریک لری می باشد و مذهب آنان نیز تشیع جعفری است. جمعیت روستای کریک در حدود 4.000 نفر گزارش شده است. شاهنامه خوانی بزرگان روستا را می توان کهن ترین آداب و سنن به جامانده در روستای کریک برشمرد.

سوغاتی های معروف روستای کریک روغن حیوانی، انگور، کشک و برنج می باشد. گلیم و قالی که هنر دست زنان روستای کریک است جزو صنایع دستی مشهور آن بوده و  باعث شده تا به اقتصاد مردم روستا کمک شایانی شود. نشاط آوران سفر به این روستای دیدنی را به شما پیشنهاد میکند.

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید