mumbai-india

جاذبه های گردشگری بمبئی هند

11620 2016/08/18
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 18 امتیاز : 4.6]

بمبئی هند، بالیوود، موسیقی و تجارت

هندوستان غنی را باید از بمبئی آغاز کرد. شهر سینما و بالیوود، شهر موسیقی با فرهنگی اصیل، یک هندوستان شاد، شهری تاریخی که لمس تاریخ و فرهنگ هند را با تمام ابعاد آن از اختلاف طبقاتی گرفته تا رنگ و بوی طوایف مختلف هند، در این شهر می توان جستجو کرد. شهری که قلب تجارت هند و شاهراه مالی هندوستان به شمار می آید. مومبای که همان نام جدید شهر بمبئی هندوستان است نام الهه ای از رب النوعان هندی است که در سال 1996 میلادی بر این شهر گذاشته شد. بمبئی شهری است که فقیر و غنی در صلحی عجیب در کنار هم زندگی می کنند.

شدیدترین جلوه های تضاد طبقاتی جامعه هند را میتوان در این شهر پی گرفت، از یک سو صاحبان ثروت های سرشار در این شهر زندگی می کنند و از سوی دیگر توده های فقیری که حتی قادر به سیر کردن شکم خویش نیستند. بیش از نیمی از جمعیت شهر، در حصیرآبادها و حلبی آبادها به تیرگی روزگار می گذرانند.

تمرکز امور اقتصادی و تجاری در بمبئی پس از استقلال هند نیز ادامه یافته و به عنوان شاهراه ارتباطی هند با ایران و جهان عرب اهمیت راهبردی خود را حفظ کرده است. دانشگاه بمبئی هند هم، دانشگاهی دولتی است که در ایالت مهارشترا واقع شده است.

در حال حاضر در بین جمعیت حدود 70 میلیون نفری ایالت مهارشترا بیش از 20 درصد زیر خط فقر زندگی کرده و خود بمبئی بزرگترین جمعیت کپرنشینان هند را در خود جای داده است. درآمد سرانه در هند حدود 1089 دلار می باشد لیکن ایالت مهاراشترا با داشتن بیشترین سهم در اقتصاد یک تریلیون دلاری هند رتبه یازدهم را در مقیاس درآمد سرانه در بین ایالات هند داراست.

بسیاری از شهروندان هندی از ایالات مختلف به امید فرصت های شغلی به این شهر مهاجرت می نمایند. از همین رو، تعداد ساکنین این شهر در روز 3 میلیون نفر بیش از ساکنین در شب برآورد می شود. در زمان استعمار انگلیس بر هند، بمبئی مرکز بخش های اداری و حکومتی انگلستان در شبه قاره هند به شمار می آمد و «دروازه هند» بود.

فرودگاه حدودا 30 کیلومتر با مرکز شهر فاصله دارد، برای رفتن به مرکز شهر با راننده تاکسی بر سر قیمت چانه بزنید. از دو یا سه تاکسی کرایه را بپرسید تا قیمت دستتان بیاید. در شهر علاوه بر تاکسی سیاه رنگ هندی، مترو و اتوبوس هم وجود دارند.

سعی کنید در مرکز شهر هتل اجاره کنید تا برای رفتن به مراکز تفریحی و جاذبه های گردشگری بمبئی هند راحت باشید. البته ریکشاها یا همان تاکسی های سه چرخه هندی اجاره عبور و مرور در نواحی مرکزی شهر را ندارند و تنها در حومه غربی تردد می کنند.

اطلاعاتی درباره شهر بمبئی هند:

جمعیت: حدود 15 میلیون نفر

مساحت: 603 کیلومتر مربع

کد شماره گیری: 022

چرا برویم؟

mumbai-

شهر بمبئی پایتخت ایالت ماهارشترا، با وسعتی برابر 603 کیلومتر مربع و جمعیتی حدود 15 میلیون نفر (با حومه هایش حدود 20 میلیون نفر) ، یکی از چهار شهر بزرگ، بزرگترین بندر و پرجمعیت ترین شهر کشور هند در ساحل غربی این کشور است. این شهر که از ترکیب هفت جزیره تشکیل شده است، قدمتی به تاریخ نوسنگی دارد. شکل فعلی شهر بمبئی در قرن سیزدهم بنا شد و در قرن پانزدهم تحت استعمار پرتغالی ها قرار گرفت و در قرن هفدهم انگلیسی ها به مدت بیش از دو قرن بر این شهر حکومت کردند، به همین علت بیشتر جاذبه های توریستی بمبئی با تلفیق معماری انگلیسی و هندی شکل گرفته است، بناهایی چون دروازه هند، موزه پرنس ولز، موزه ویکتوریا، ایستگاه ملکه ویکتوریا، هتل تاج محل و کتابخانه دیوید ساسون از بناهای شاخصی است که در دوران حکومت بریتانیا بنا شده است.

این شهر مرکز بانکداری، مبادلات مالی، بازرگانی، نساجی، تولید پارچه های پنبه ای و صنعت کشتی سازی هند است. بندر بمبئی، بزرگترین مرکز تولید فیلم های سینمائی شبه قاره هند است و به همین سبب به «بالیوود» نیز شهرت دارد.

شهر بمبئی برخلاف تصور، مملو از تفرجگاه ها ومکان های تفریحی جذاب است و برای خرید و تفریح بسیار مکان مناسبی است. با وجود دریا و جزایر متفاوت در اطراف آن، موقعیت خاصی را برای این شهر فراهم کرده است. برای سفری راحتتر میتوانید از تور بمبئی نیز استفاده کنید.

کی برویم؟

seasons

بمبئی دو فصل خشک و بارانی دارد. از اواخر خرداد تا شهریور بارش باران زیاد است و ممکن است نتوانید به راحتی به گشت و گذار در شهر بپردازید. ولی از اواخر شهریور تا اوایل اسفند دمای هوا معتدل است و وقت بهتری برای سفر و تماشای جاذبه های دیدنی بمبئی به شمار می رود. دمای هوا در طول سال تقریبا یکسان و حداکثر 32 درجه ی سانتی گراد است.

جشنواره ها و رویدادها

parsi new year

  1. جشن تولد گانش چاتراهی (Ganesh Chaturthi) : این جشن که به مناسب تولد گانش رب النوع حکمت هندو است در ماه آگوست یا سپتامبر برگزار می شود، این جشن که یکی از جشن های مهم بمبئی است به مدت 10 الی 7 روز طول می کشد و مراسم های خاص مذهبی و سنتی در آن برگزار می شود.
  2. جشن سال نو پارسی (Parsi New Year) : این جشن در ماه آگوست و به مناسبت سال نوی پارسیان بازمانده از دوره ساسانیان است. در این ایام ایرانیان زرتشتی مقیم بمبئی سال نوی خود را جشن می گیرند.

دیدنی ها

دروازه هند (Gateway of India)

Mumbai-322

دروازه هند از جاذبه های بمبئی و یکی از محبوب ترین محل ها برای گردهمائی گردشگران خارجی است. دروازه هند در کنار هتل تاج محل واقع شده که محل اقامت خارجی های ثروتمندتر است. این بنا که بازمانده دوران استعمار انگلیس است، در سال 1924 به عنوان یاد بود سفر جورج چهارم پادشاه انگلستان و همسرش ملکه ماری ایجاد شد. شاه و ملکه، در سال 1911 به بمبئی سفر کرده بودند. در سال 1948 استعمارگران انگلیسی خاک هند را از همین دروازه ترک کردند.

از دیگر جاهای دیدنی بمبئی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. موزه پرنس ولز (Prince of Wales Museum)
  2. معبد سیدهی وینایاک (Siddhivinayak Temple)
  3. غارهای الفنتا (Elephanta Caves)
  4. موزه ویکتوریا (Victoria Museum)
  5. کلیسای مونت ماری (Mount Mary Church)
  6. معبد ایسکونت (Iskcon Temple)
  7. مسجد حاجی علی (Haji Ali Mosque)
  8. شهرک سینمائی بالیوود (Bollywood)
  9. پل باندرا ولدری (Bandra Worli Sea Link)
  10. موزه گاندی (Mani Bhavan Gandhi Museum)
  11. غارهای کان هری (Kanheri Caves)
  12. ایستگاه چاتراپاتی (ویکتوریا) (Chhatrapati Shivaji Terminus)
  13. هتل تاج محل (The Taj Mahal Palace Hotel)
  14. کتابخانه دیوید ساسون (David Sassoon Library)
  15. گالری هنری جهانگیر (Jehangir Art Gallery)

خوردنی ها

Vada_Pav

  1. وادا پاو (Vada Pav)
  2. پانی پوری (Pani Puri)
  3. بل پوری (Bhelpuri)
  4. سوپوری (Sev Puri)
  5. ماتن دو پیازه (Mutton Do Pyaza)
  6. راجدا پاتیسه (Ragda Pattice)
  7. داهی پوری (Dahipuri)
  8. چیکن بریانی (Chicken Biryani)
  9. باتر چیکن (Butter Chicken)
  10. چیکن ماسالاتیکا (Chicken Masala Tikka)
  11. تندوری روتی (Tandoori Roti)
  12. شاهی پنیر (Shahi Paneer)
  13. ماتن بریانی (Mutton Biryani)
  14. پالاک پنیر (Palak Paneer)

خریدنی ها

  1. چای
  2. پوشاک پنبه ای و ابریشمی
  3. عطر و بخورهای گیاهی
  4. جواهر و زیورآلات
  5. روسری
  6. شال و ساری
  7. ادویه هندی
  8. انواع حناهای زینتی و طبی
  9. کفش چرمی

مراکز خرید

shopping3

  1. مرکز خرید آر سیتی (R-City Mall)
  2. بازار صنایع دستی کرفت مارکت (Crawford Market)
  3. مرکز خرید اینفینیتی (Infiniti Mall)
  4. مرکز خرید های استریت فینیکس (High Street Phoenix)
  5. بازار مکاره چور (Chor Bazaar)
  6. بازار و محله کولابا (Colaba Causeway Market)
  7. فروشگاه پوشاک سی دی (Charagh Din Shirts)
  8. مرکز خرید فینیکس (Phoenix Market City Mumbai)

مراکز تفریحی

beach

  1. تفرجگاه ساحلی مرین درایو (Marine Drive)
  2. تفرجگاه ساحلی چپاتی (Chowpatty Beach)
  3. باغ های فیروزه شاه مهتا (Pherozeshah Mehta Garden)
  4. ساحل آکسا (Aksa Beach)
  5. پارک ملی بوری والی گاندی (Sanjay Gandhi National Park)
  6. محله ی کلابا (Colaba)
  7. پارک شیواجی (Shivaji Park)
  8. سرزمین بازی کیدزانیا (Kidzania)
  9. شهربازی اسل (Essel World)
  10. شهربازی ادلبس ایمجیکا (Adlabs Imagica)
  11. منطقه نریمان (Nariman Point)
  12. جزیره الیبگ (Alibag Island)
  13. باغ وحش بمبئی (Mumbai Zoo Veermata Jijabai Udyan)
  14. مجموعه سینمائی آیمکس ببیگ سینما (Imax Big Cinemas)
لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید