موزه تاریخ طبیعی ایلام

12010 2018/07/10
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 2 امتیاز : 5]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

موزه تاریخ طبیعی ایلام در سال 1393 به پایان رسید و بهره برداری شد.

موزه تاریخ طبیعی ایلام یکی موزه های کامل ایران است که در این مقاله سعی داریم به آن بپردازیم.

استان ایلام با داشتن وسعتی برابر با 2 میلیون هکتار، 600 هزار هکتار جنگل و بیش از 400 هزار هکتار مرتع و بیابان را در خود جای داده و تا به حال 197 گونه پرنده، 38 نوع پستاندار و 46 گونه خزنده در منطقه استان ایلام شناسایی شده است. برای ساخت موزه تاریخ طبیعی و حیاط وحش ایلام، سال 84 خورشیدی اقدام شد اما متاسفانه به دلیل کمبود امکانات و اعتبارات مالی ساخت آن به تعویق افتاد و اواسط سال 1393 به پایان رسید و بهره برداری گردید.

موزه تاریخ طبیعی ایلام می تواند در این استان در بالا بردن فرهنگ حفاظت محیط زیست نقش پر رنگی را ایفا کند. این مجموعه با داشتن مساحتی برابر با پنج هزار متر مربع و یک هزارو 800 متر زیربنا در دو طبقه ساخته شده است. در این موزه تاریخ طبیعی، نمونه های بسیار زیاد تاکسیدرمی جانوران جهت آشنایی دانش آموزان، دنشجویان و عموم مردم و کسانی که علاقمند به طبیعت هستند به نمایش گذاشته شده و علاوه بر آن انواع پستانداران، خزندگان، پردگان و اسکلت های گونه های مختلف جانوری را در خود جای داده است.

در سال 86 شش راس گوزن زرد ایرانی از جزیره اشک دریاچه ارومیه به ایلام آورده شد و  سایت پرورش گوزن ایلام فعالیت خورد را شرع کرد. در حال حاضر، تعداد 40 راس گوزن در این سایت وجود دارد. به علت شرایط طبیعی و جغرافیایی مناسب استان ایلام وضعیت گوزن های زرد ایرانی در این سایت بسیار مطلوب می باشد.

درب های ورود به موزه تاریخ طبیعی ایلام واقع در بوستان جنگلی جغاسبز است و در دو نوبت صبح، ساعت 9 الی 12 و بعد از ظهر از ساعت 16 الی 20 میزبان علاقمندان می باشد. برای پاسخگویی به علامندان و گردشگران، یک کارشناس مسلط به تاریخ زمین شناسی و زندگی جانوران، در این موزه به طور دائمی مستقر شده است تا حوزه های مختلف موزه را نیز به آن ها معرفی کند.

با توجه به بخش های متنوع مجموعه، موزه تاریخ طبیعی استان ایلام توانسته یکی از معدود موزه های کشور باشد که علاوه بر گونه های مختلف جانوری و گیاهی بار علمی غنی را در خود جای داده است؛ ضمن اینکه توانسته مکانی مناسب برای تمام اقشار جامعه به ویژه کودکان و نوجوانان باشد. این موزه بخش های مختلفی را شامل می شود مانند: دیرینه شناسی، حشرات، چگونگی تشکیل قاره ها، تکسیدرمی جانوران و پرندگان تاریخچه زمین و سیر تکامل جانوران و گیاهان.

مطمئنن مشاهده کردن حیوانات در طبیعت مشکل و کار سختی می باشد؛ موزه تاریخ طبیعی در استان ایلام توانسته فرصت مناسبی را برای علاقمندان به وجود آورد تا از نزدیک به دیدن جانوران بروند و با طبیعت این استان در شمایی کوچک تر آشنا شوند. بطور قطع می توان گفت استان ایلام به علت تنوع آب و هوایی و جغرافیایی، زیستگاه گونه های متنوعی از وحوش می باشد.

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید