زیارتگاه خواجه خضر بندرعباس

14437 2018/03/11
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 7 امتیاز : 4.4]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

طبق بررسی ها قدمت این زیارتگاه به اوایل ورود اسلام به ایران می رسد.

زیارتگاه خواجه خضر بندرعباس تقریباّ در مرکز این شهر، در استان هرمزگان قرار دارد و می توان آن را به واسطه اهمیتی که در بین اهالی منطقه ساحلی بندرعباس دارد، یکی از نقاط دیدنی جنوب ایران نامید. بقعه خواجه خضر در مسیر اتصال بندرعباس به محله سورو، سمت اسکله با فاصله ای حدود 250 متری از جاده اصلی با گنبد سبز، به تنهایی در ساحل خودنمایی می کند.

در طرح ساخت زیارتگاه خواجه خضر مشخص است، از زیگورات های قوم ایلامی و بابلی در سیستم گنبد سازی آن الهام گرفته شده و بعدها از طرح مضرس (دندانه دار) که در جنوب ایران از دیرباز رایج بوده روی گنبد آن به کار رفته است. در گذشته گنبد سبز رنگ آن روی دیوارهای جانبی مستطیل شکل، بالای چند ردیف دیوار پلکان مانند استوار شده بوده و در کل می توان گفت یک عمارت مسکونی را شامل می شده است.

سبک ساختمان سازی زیارتگاه خواجه خضر در بندعباس، شباهت زیادی به بقعه خضر در بندر کنگ و بقه خضر در جزیره هرمز دارد. بر اساس بررسی های به عمل آمده احتمال می رود یک قبرستان قدیمی و متروک در جوار زیارتگاه وجود دارد، اما ممکن است طی سال های متمادی در زیر ماسه های دریا مدفون شده باشد.

خضر و الیاس کسانی بوده اند که از آن ها بقاع بسیاری در جنوب ایران به جای مانده و تقدس آن ها در بین مردم به دلیل افسانه هایی است که از ایشان سینه به سینه بین مردم نقل شده است. برای مثال می گویند خضر زنده، جاوید و موکل دریاها می باشد.

در مواقعی که صیادان با مشکلاتی از قبیل کم شدن صید مواجه می شوند یا خطری در دریا آن ها را تهدید می کند به بقاع خضر و الیاس مراجعه کرده، نذر و قربانی می کنند. در حال حاضر زیارتگاه خواجه خضر سورو، به یک فضای سربسته با گنبدی مخروبه و پلانی مربع شکل تبدیل شده که اهالی منطقه برای ادای نذورات از آن استفاده می کنند.

زیارتگاه خواجه خضر در هرمزگان را می توان از نظر معماری ساخت، قدمت و اهمیت بسیار زیاد آن در محله سورو جزو جاذبه های تاریخی و گردشگری استان هرمزگان دانست، چرا که اهالی محله آن را مقدس می دانند.

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید