برج رادکان گرگان

15613 2018/03/15
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 6 امتیاز : 3.7]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

قدمت برج رادکان کردکوی به قرن چهارم هجری قمری می رسد.

برج رادکان گرگان یا همان برج رادکان کردکوی، با قدمتی بیش از هزار سال در شمال ایران نواحی توابع شهرستان کردکوی قرار گرفته است. این برج در 4 کلیومتری جنوب شرق روستای رادکان و در 42 کیلومتری جنوب شهرستان کردکوی در منطقه ای کوهستانی بر فراز تپه ای بنا شده است.

برج رادکان گلستان که به صورت مخروطی بلند و 2 پوسته ای ساخته شده و دارای 32 متر ارتفاع و 15 متر قطر می باشد که از آجر و ملات گچ و آهک ساخته شده، بالاترین بخش برج که زیباترین قسمت بناست دو ردیف طولانی و دو کتیبه به زبان کوفی و پهلوی با تزیینات آجرکاری و گچ کاری گل های لاله دیده می شود، بر اساس کاوش کارشناسان آغاز ساخت آن را به سال 407 هجری قمری می دانند اما پایان آن را به زمان حکمرانی اسپهبد ابوجعفر، سال 411 و به دست احمدبن عمر نسبت می دهد. برج رادکان غربی یکی از نام های دیگر این برج در بین اهالی منطقه هم است.

در ضلع جنوبی بنا ورودی آن قرار گرفته که با مشاهده بالای سردر آن کتیبه‌ای به خط کوفی و تزئینات گچی و آجری در یک قاب مستطیل شکل دیده می شود که متاسفانه قسمتی از آن از بین رفته، داخل گنبد نیز مدور است و نمایی ساده و اندود گچ و آهک دارد، طبق نظر کارشناسان وجود کتیبه هایی با خط پهلوی نشانه تداوم این خط و زبان تا اواسط سده های اولیه اسلامی بوده و از آنجایی که به این برج میل رادکان نیز گفته می شود در گذشته به عنوان راهنمای بازرگانان و مسافرانی بوده که از فلات ایران می گذشته اند استفاده می شده است. برج رادکان در کردکوی در دوره ای که ساخته شده به عنوان مقبره کاربرد داشته است، البته پژوهشگران کاربرد هایی مانند قصر، آرامگاه و برج نیز برای این بنا بیان کرده اند. نحوه ساخت برج رادکان در گلستان با مصالحی مانند آجر و نوعی گچ کار شده که در نمای بیرونی آن هم در بین بالای آجرها تزئینات گچی تورفته با انگشتان دست به چشم می خورد.

میل رادکان همانطور که گفته شد اول به عنوان میل راهنمای مسافران بنا گردیده بدلیل اتصال دریای خزر به فلات بزرگ ایران که بعدها از دامنه جنوبی کوه های البرز قرار گرفته به همین نام معروف است. گفتنی است این برج که از جاذبه های تاریخی و گردشگری استان گلستان محسوب می شود و مدفن یکی از اسپهبدان آل باوند مازاندران به نام ابوجعفر محمد بن وندربن باوندی بوده است، البته همتای این برج در استان خراسان به همین نام در 74 کیلومتری شمال مشهد قرار گرفته، برج رادکان استان گلستان با شماره 145 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

عکس های برج رادکان گرگان

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید