قلعه جمشیدی مرکزی

13365 2017/10/16
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 3 امتیاز : 5]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

قلعه جمشدی در دوران ساسانیان و پادشاهی جمشید ساخته شده است.

قلعه ها جزو با ارزش ترین آثار تاریخی به جا مانده از گذشته هستند. با مطالعه مکانی که قلعه ها در آن ساخته شده اند، مصالح به کار رفته، معماری و وسایل پیدا شده در داخل آنها مانند ظروف و ابزار، می توان اطلاعات باارزشی را از دوران ساخت قلعه به دست آورد.

یکی از این قلعه های باستانی قلعه جمشیدی نیمور می باشد که در نزدیکی شهرستان های نیمور و محلات استان مرکزی قرار دارد. این قلعه که با نام قلعه گبری نیز شناخته می شود، در دوران ساسانی ساخته شده و طبق مطالعات انجام شده به احتمال زیاد مربوط به دوران پادشاهی جمشید بوده است.

در اطراف قلعه جمشیدی محلات، طبق روال اکثر قلعه های مستحکم، خندق حفر کرده بوده اند و دروازه چوبی آن مجهز به ابزارهای ضد حریق بوده است. همچنین قلعه جمشیدی نیم ور چند راه مخفی که شامل کانال ها و راهروها می باشد داشته که در مواقع محاصره مورد استفاده قرار می گرفتند و به زمین های زراعی اطراف قلعه منتهی می شدند. در بالای دروازه قلعه دالانی درست کرده بودند که دارای ظرفیت 20 نفر برای استقرار کمانداران بوده است. تالاری نیز وجود داشته که در آن ۲۰ نفر می توانستند در آنجا به سمت دشمن تیراندازی نمایند.

بنا به شواهد موجود، آزادخان افغانی در حمله‌ خود به شهر نیم ور موفق به فتح قلعه تاریخی جمشیدی نشده است و مردم شهر در آن پناه گرفته بوده اند. آزادخان به امید تمام شدن آذوقه قلعه ماه ها آن را در محاصره گرفته بود، امّا در طی این مدت مردم به صورت مخفیانه و با استفاده از همان راهروهای مخفی، آذوقه به داخل قلعه می آورده اند.

متأسفانه قلعه باستانی جمشیدی مانند بسیاری از آثار باستانی ما بر اثر بی توجهی در حال تخریب می باشد. در حال حاضر از این قلعه بخشی از دیواره های جنوبی و شرقی باقی مانده است که در صورت تداوم بی توجهی، آنها هم تخریب می شوند.

نشاط آوران به شما پیشنهاد می کند تا زمانی که این اثر باارزش که از جاذبه های گردشگری مرکزی می باشد، هنوز پابرجاست از آن دیدن کنید.

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید