omar-khayyam-9

آرامگاه عطار و کمال الملک

16181 2016/12/03
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 4 امتیاز : 5]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

تاریخچه آرامگاه عطار از دوران فوت این شاعر بزرگوار است که مربوط به سال های 618 هجری می باشد. آرامگاه عطار به سبک و شیوه تیموری در دوران سلطنت تیموریان بوده است.

آرامگاه عطار و کمال الملک در یک مکان می باشد ولی این دو اثر زیبا در دو دوران تاریخی متفاوت طراحی و ساخته شده اند. مقبره عطار نیشابوری شاعر بزرگ ایران زمین در دوران تیموری بنا گشته و مقبره کمال الملک نقاش زبردست کشورمان در دوران پهلوی دوم بنا گردیده است. آرامگاه عطار نیشابوری در فاصله 2 کیلومتری مقبره خیام و امام زاده محروق می باشد، این دو باغ زیبا توسط خیابان عرفان به یکدیگر متصل می شوند. از نکات ساخت این دو بنا در کنار هم احترام بنای کمال الملک به بنای تاریخی عطار است.

omar-khayyam-7

آرامگاه عطار نیشابوری در نزدیکی شهرستان نیشابور واقع شده و در جوار ایشان کمال الملک دفن شده است. این بنای تاریخی در دوره تیموری و توسط امیر علیشیر نوایی ساخته شد. فریدالدین محمد عطار نیشابوری عارف و شاعری بنام در جهان ادبیات می باشد، در دوران تیموری به پاس قدردانی از این شاعر بزرگ بر روی سنگ قبر او ساختمانی به عنوان آرامگاه بنا گردید. این اثر در سال 1342 خورشیدی به ثبت آثار ملی ایران رسیده است.

omar-khayyam-8

معماری آرامگاه عطار به سبک و شیوه تیموری است، البته ساختمان فعلی در دو دوران پهلوی دوم و بعد از انقلاب مرمت شده که مرمت اول در دوران پهلوی دوم به طور کامل و مرمت دوم در دهه 1370 می باشد. دارای گنبد دو پوسته که بر پایه ای 8 ضلعی بنا شده و ساختمان اصلی آن آجری است. دارای سنگ ازاره های بخارا، کاشی کاری معرق، طاق های خمیده و تزئینات اسلامی نیز می باشد. حوض آبی که در راستای ورودی قرار دارد محوری را برای حرکت ایجاد کرده تا بتوان زیبایی های دو چندان این باغ را نظاره گر بود.

omar-khayyam-6

آرامگاه کمال الملک در جوار عطار و شهرستان نیشابور در نزدیکی روستای محروق به خاک سپرده شده است. در دوران پهلوی دوم زمانی که کمال الملک از دنیا رفت توسط رژیم شاهنشاهی برای این شاعر مقبره ای بنا گردید، دولت از معمار بزرگ آن دوران هوشنگ سیحون درخواست کرد تا مقبره و ارامگاهی را طراحی کند که در شان نقاش دربار باشد. ساخت بنا در فروردین 1342 به اتمام رسید و در همان تاریخ به دست فرح پهلوی افتتاح گردید.

omar-khayyam-5

معماری آرامگاه کمال الملک که توسط هوشنگ سیحون انجام شده، صفحاتی در هم تنیده که بسان یک چند ضلعی هندسی نمایان گشته است. این بنا در نقشه از دو مدول مربعی شکل تشکیل شده که مستطیلی با تناسب یک بر دو را می سازند. ضلع فوقانی مربع با قوس هایی کامل و یک اندازه تکرار شده است. مهندس سیحون با ایجاد قوسی در اظلاع این مربع به هندسه ای پیچیده دست پیدا کرده که یک اثر هنری به یاد ماندنی را تداعی می کند. در چرخش هول محول مقبره قوس ها در زوایای مختلف اشکال متفاوتی را می سازند.

آدرس آرامگاه کمال الملک و عطار : خراسان رضوی، نیشابور، نزدیکی روستای محروق

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید