چهارطاقی تیموری شیروان

11330 2019/05/01
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 1 امتیاز : 5]
تاریخچه
آدرس

تاریخچه چهارطاقی تیموری شیروان به دوران تیموریان مربوط میشود.

چهار طاقی شیروان کجاست؟

بنای چهار طاقی که به مقبره تیموری هم معروف است، در نزدیکی روستای زیارت شیروان در خراسان شمالی قرار گرفته است. مقبره چهارطاقی قدمتی چندین ساله دارد و مربوط به اوایل دوران تیموریان است که باستان شناسان تاریخ آن را در سال 758 قمری ذکر کرده اند که البته برخی دیگر از محققان معتقد اند که این بنا مربوط به دوره شاهرخ میرزا ( پسر تیمور) می دانند.

مصالحی که برای ساخت این بنا به کار رفته، بیشتر از خشت و آجر است. نمای خارجی مقبره چهارطاقی شیروان دارای هشت ضلع می باشد و هر ضلع راهی برای ورود به داخل مقبره دارد. هر کدام از اضلاع حدود شش متر هستند و بعضی از آنها چهار و بیست سانتی متر طول دارند.

درهای ورودی مقبره هر کدام ارتفاعات مختلفی دارند بعضی از آنها 21 متر و برخی دیگر 40 متر هستند و در قسمت زیرین و بالای درها نورگیرهای بزرگی ساخته شده.

در قسمت فوقانی این بنا قوس هایی طراحی شده و دارای یک گنبد می باشد که ارتفاع آن دو متر و پنجاه سانت است.

طبق گفته باستان شناسی این بنا متعلق به یک سردار معروف به نام امیر تیموری گورکانی بوده است که خودش هم در این مقبره به خاک سپرده شده و سنگ قبرش دارای نقش و نگاره های رنگی بوده که متاسفانه سالها پیش این سنگ دزدیده شده است.

در ضلع شمالی بنای چهارطاقی شیروان، مقبره امام زاده حمزه رضا(ع) قرار دارد و همچنین دارای یک سردابه است که سقف آن کاملا از بین رفته.

چهارطاقی شیروان در سال 1384 مرمت شد وبا عملیات بند کشی و مصالحی از جمله خاک و گچ به باز سازی آن پرداختند. اما متاسفانه آثار تاریخی اش مانند، گچبری های زیبا و کتیبه های نفیس تخریب شده و بیشتر قسمت های آن با پوششی سیاه رنگ احاطه شده است.

آرامگاه چهار تاقی یکی از جاذبه های تاریخی شیروان است که 19 اسفند 1380 و با شماره ثبت 4808 به فهرست آثار ملی ایران اضافه شده است.

آدرس چهارطاقی شیروان: خراسان شمالی، در حاشیه روستای شیروان، محوطه اما زاده حمزه

عکس های چهار طاقی شیروان

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید