کنسولگری انگلیس در بوشهر

14559 2018/08/14
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 3 امتیاز : 5]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

عمارت کوتی بوشهر در دوران تسلط بریتانیا در جنوب ایران ساخته شد.

کنسولگری انگلیس در بوشهر کجاست؟

حدود صد سال قبل جنوب ایران در تصرف کشور انگلستان بود، این مسئله باعث شد علاوه بر اتفاقات سیاسی و نظامی، زبان و معماری منطقه هم تحت تاثیر بیگانه ها قرار بگیرد. طوری که وقتی به این منطقه سفر کنید تعداد زیادی از آثار به جای مانده از تسلط بیگانگان مانند انگلیسی ها، پرتقالی ها و آمد و رفت هندی ها را خواهید دید.

اما ساختمان کنسولگری بریتانیا در بوشهر، که به نام عمارت کوتی بوشهر نیز معروف می باشد یکی از همان آثار بجای مانده است. به دلیل وجود همین خانه آن محله هم به نام کوتی شناخته می شود. محله ای که از بزرگ ترین و قدیمی ترین محله های شهر بوشهر به حساب می آید، این محله در امتداد ساحل ادامه یافته است. برای ساخت خانه های محله کوتی، از سبک معماری تدافعی استفاده شده است تا دزدان دریایی نتوانند به این منطقه نفوذ کنند و شما با گشت و گذاری کوتاه متوجه این مسئله خواهید شد. اهمیت این محله از دیرباز بسیار زیاد بوده تا جایی که در بوشهر قدیم بیشتر مراکز فرهنگی، تجاری و نمادهای مدرن در آن زمان، در این محله ساخته شده بودند.

پلان کنسولگری انگلیس در بوشهر

کنسولگری انگلستان در بوشهر، سه حیاط در اضلاع غربی، شرقی و شمال شرقی دارد و همه اتاق ها در دو طبقه با کاربردها مشخص ساخته شده اند. پلان بعضی از اتاق ها در حیاط غربی به شکل U می باشد؛ ضمن اینکه در جهات شمالی، جنوبی و شرقی، در اتاق ها از تزئینات چوبی استفاده شده است. در اتاق های غربی به دلیل مشرف بودن آن به بیرون از خانه به عنوان دفتر کار کنسولگری انگلیسی ها مورد استفاده قرار می گرفته است. جالب است بدانید در کنسولگری انگلیس در بوشهر، کف اتاق های همکف در حیاط غربی با اندود ساروج و کف اتاق های طبقه اول با اندود گچ فرش شده و سقف آن ها نیز توسط چندل که نوعی چوب است پوشیده اند.

معماری کنسولگری انگلیس در بوشهر

این کنسولگری که قدیمی ترین کنسولگری بوشهر نیز می باشد، در اتاق های حیاط غربی که مهمترین حیاط خانه می باشد از تزیئیناتی مانند، شیشه های رنگی در بازشوها، در حاشیه اتاق های ضلع شمالی از هنر گچبری به شکل نقوش گل و بوته و ساقه های گردان استفاده شده است. در اتاق های طبقه اول کنسولگری انگلیس در بوشهر هم از کاشی های نقش دار رنگی به ابعاد 10 در 10 اطراف بخاری ها به کار گرفته شده است. حیاط شرقی در پشت حیاط غربی واقع گشته و از نظر مساحت، وسعت بیشتری نسبت به حیاط غربی دارد چرا که از آن به عنوان پارکینگ کالسکه و ماشین استفاده می کرده اند.

اما در دل کنسولگری انگلیس بوشهر، عمارت کلیسایی مستطیل شکل با سقفی بلند در جنوب حیاط شرقی قرار دارد. آن را شخصی به نام رالف نارمن در سال 1911 ساخت و به مرور به به کلیسای عیسی، ظهور مسیح معروف شد. از آنجایی که این کلیسا از معماری خاصی برخوردار بوده، تزئینات داخلی آن توسط بازشوهای ظریف با شیشه های رنگ و قوس های تزئینی شاخ بزی و چراغ های چوبی صورت پذیرفته است.

ناگفته نماند، با توجه به آب و هوای بوشهر که گرمای شدیدی در تابستان دارد، پیشنهاد می شود فصل زمستان یا بهار را برای سفر به این منطقه انتخاب کنید.

کنسولگری انگلیس در بوشهر جزو جاذبه های گردشگری استان بوشهر نیز محسوب می شود و در مهرماه ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۳۹۹۵ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

آدرس کنسولگری انگلیس در بوشهر : شهرستان بوشهر، محله ی قدیمی کوتی، خیابان خلیج‌ فارس

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید