روستای خانقاه از توابع بخش مرکزی شهرستان پاوه می باشد که در 3 کیلومتری این شهر واقع شده و در میان کوه های دالانی و آتشگاه محصور گردیده است. پیدایش روستای خانقاه پاوه به دوره حکومت یزدگرد سوم بر می گردد. این نظریه بدلیل وجود قلعه و دژ متعلق به دوره ساسانی در حوالی پاوه و ارتباط داشتن آبادی های آن به شهر قدیمی بیشتر نمود پیدا کرده است. دیگر سند اثبات کهن بودن روستای خانقاه، وجود بنای قدیمی به نام حوضخانه در داخل آن می باشد.
عکس روستای خانقاه پاوه
ویژگی مشابه روستاهای منطقه اورامانات را می توان در خانه های پلکانی آن جست. این قضیه در مورد روستای خانقاه نیز صدق می کند. بافت روستا متمرکز و خانه های آن که اغلب دو طبقه می باشند، در شیبی ملایم قرار گرفته و بصورت پلکانی ساخته شده اند. به نحوی که بام یک خانه حیاط خانه دیگر می باشد و این به جذابیت های روستای خانقاه افزوده است.
روستای خانقاه یکی از روستاهای هدف گردشگری شهرستان پاوه محسوب می شود. علت آنرا نیز می توان در برخوردار بودن آن از آب و هوای معتدل، خانه های سنتی با معماری پلکانی، مناظر و چشم اندازهای کم نظیر و وجود کوه آتشگاه جستجو کرد. علاوه بر جاذبه های طبیعی فراوان، روستای خانقاه از حیث آثار تاریخی نیز بی بهره نیست. بنای زیارتگاهی "باوا شیخ حسن" یکی از جذابیت های تاریخی روستای خانقاه می باشد که بسیار مورد احترام اهالی روستا قرار دارد. حوضخانه قدیمی داخل روستا که به آن در بالا نیز اشاره شد، دیگر اثر تاریخی باقیمانده در روستای خانقاه می باشد.
اهالی روستای خانقاه شهرستان پاوه، همگی به کشاورزی و دامداری مشغول هستند و از این راه امرار معاش می کنند. زنان روستا نیز بوسیله هنر خود در ساخت صنایع دستی و بخصوص بافت گیوه و قالی، کمک حال خانواده خود می باشند. موسیقی محلی در میان اهالی روستای خانقاه جایگاه ویژه ای دارد و مورد توجه گردشگران نیز قرار دارد.اهالی روستای خانقاه همگی مسلمان شافعی مذهب هستند و به زبان کردی هورامی تکلم می کنند. نشاط آوران بازدید از این روستا را که جزو جاذبه های گردشگری کرمانشاه می باشد در فصول بهار و تابستان به شما پیشنهاد می کند.