بازار سرپوشیده نیشابور

16509 2019/09/01
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 2 امتیاز : 3.5]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

تاریخچه بازار سرپوش نیشابور به 550 سال پیش برمیگردد.

بازار سرپوش نیشابور کجاست؟

بازار سرپوشیده ی نیشابور از جمله بازارهایی مهم کشو محسوب میشود، این بازار به نام های دیگری هم شناخته شده است از بین این نام ها می توان به بازار تاریخی نیشابور اشاره کرد. به این بازار، به نام بازار قدیمی هم در بین مردم آن شهر معروف است. این بازار از آن جمله مکان هایی است که هر توریستی باید به آن سر بزند تا زیبایی آن را از نزدیک ببیند.

عکس بازار سرپوشیده نیشابور

حال می خواهیم به این موضوع اشاره کنیم که چرا این بازار را به نام سرپوش می شناسند. علت نام گذاری آن را می توان این گونه بیان کرد که در زمان های گذشته به سبب سرپوشیده بودن به محلی برای عبور و مرور تبدیل کرده بود. البته لازم به ذکر است که نام قدیمی بازار سرپوشیده و تاریخی نیشابور، سوق القدیم بوده است.

هنوز هم افراد زیادی در نیشابور بازار را به این نام می شناسند. اگر درباره قدمت این بازار بخواهیم بگوییم، قدمت آن چیزی در حدود 550 سال می باشد. معماری این بازار به گونه ای است که هنوز بعد از گذر این زمان پابرجا مانده است.

بازار سرپوش واقع در نیشابور ویژگی های منحصر به فردی دارد که قصد داریم آن ها را بررسی کنیم. اولین ویژگی آن را می توان این گونه بیان کرد که تنها بازاری در خراسان می باشد که سرپوشیده ساخته شده و تا به این زمان پابرجای مانده است. ویژگی دیگر بازار سرپوش نیشابور این است که چیزی در حدود 1 کیلومتر از آن باقی مانده است. این بازار ارتفاعی متغییر دارد که در بعضی قسمت ها به 90 متر هم می رسد.

ویژگی دیگر بازار سرپوش نیشابور را می توان این گونه بیان کرد که در ساخت آن هیچ نقشه ابتدایی وجود نداشته است و در طول زمان و به تدریج به این بازار اضافه شده است. بازار سرپوش در نیشابور به قسمت هایی تشکیل می شود که به آن راسته می گوییند. در هر راسته مغازه هایی وجود دارد که محصولی مشابه را به فروش می رسانند. در این بازار قدیمی حمام هم وجود دارد که در انتهای بازار قرار گرفته است.

همانطور که در مطالب بالا به آن اشاره کردیم بازار نیشابور در چندین سال ساخته شد. ساخت و ساز آن چندین دوره مختلف طول کشیده است اما شروع آن را از دوره صفویه می دانند. در طول حکومت زندیه قسمت های زیادی به این بازار اضافه شد و جالب آن جا است که در سال های اخیر هم شاهد اضافه شدن قسمت هایی به بازار بوده ایم.

گفتیم که ساخت و ساز بازار نیشابور در زمان حکموت صفویان شروع شد. در آن زمان ها این بازار کاربردی شبیه به انبار داشت که کالاهای مختلف را در آن جا جمع آوری می کردند. شکل ظاهری این بازار هم به خوبی نمایانگر این موضوع می باشد. در حجره هایی که در این بازار قرار دارد آجر هایی را با بند کشی های ساده می توان دید که برای نمای داخلی حجره استفاده شده اند. درهای این حجره ها به صورت مشبک طراحی شده اند که نمایی بسیار زیبا به آن بخشیده است. حمامی که در این بازار قرار دارد هم نمایی بسیار زیبا دارد. لازم به ذکر است که این حمام در قسمتی از شهر قرار گرفته است که بافتی سنتی و قدیمی دارد.

بازار سرپوشیده و تاریخی نیشابور یکی از جاذبه های تاریخی این شهر است که در تاریخ ۱۰ دی ماه سال ۱۳۸۱ و با شماره ثبت ۶۷۳۹ به فهرست آثار ملی ایران اضافه شده است و شما می توانید در تور نیشابور گردی از این مکان دیدن کنید.

آدرس بازار سرپوش نیشابور : نیشابور، خیابان فردوسی

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید