تاریخچه پل میرزا رسول میاندوآب به دوران قاجار بر میگردد.
پل میرزا رسول کجاست؟
شهرستان میاندوآب از نظر کشاورزی و فرآورده های صنعتی حرف اول را می زند و رتبه دوم را در زمینه کشاورزی و دامپروری دارد، همچنین از لحاظ صنعت جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است. این شهرستان در میان دو رودخانه ی زرینه رود و سیمینه رود قرار گرفته و همانطور که از نامش پیداست وجه تسمیه این شهر به این علت میاندوآب نامگذاری شد.
عکس پل میرزا رسول ارومیه
پل میرزا رسول در جاده میاندوآب به سمت مهاباد روی رودخانه سیمینه رود است. این پل یکی از آثار شاخص شهرستان میاندوآب می باشد. پل میرزا رسول میاندوآب توسط شخصی به نام میرزا رسول در اوایل دوره قاجار به عنوان تنها پل ارتباطی میاندوآب با ارومیه ساخته شده است.
این پل با طول 52 متر و عرض 4 متر و 60 سانت دارای هفت دهانه است که تا کنون 5 دهانه آن با قوس های جناقی که از جنس ملاط و آجر و ساروج، است سالم مانده ، واین بنا با پایه ها و سیل شکن ها و سنگ و آجر ساخته شده است.
پل میرزا رسول میاندوآب از ضلع شرقی و غربی بروی پایه هایی از جنس سنگ تراشیده ساخته شده است. پل تاریخی میرزا رسول میاندوآب که قدمتی 200 ساله دارد از لحاظ جاذبه گردشگری در این شهرستان حرف اول را می زند و هر سال عده زیادی از گردشگران و مسافران را می پذیرد.
جالب است بدانید که معماران این پل قبل از شروع به مرمت پایه های پل، بستر مناسبی برایش طراحی کرده اند این بستر سرتاسر سنگ فرش شده است. پایه های آن از سنگ تراشیده تیشه ای و از جنس نراورتن می باشد و برای محافظت از آن در برابر ضربه های احتمالی و شدت آب از موج شکن حباقی استفاده کرده اند به این صورت که تمامی طاق های پل به شکل دوپوشه و قوصب حباقی است.
این پل در زمان صفوی ساخته شد و در دوره قاجاریه به مرمت و بازسازی آن پرداخته شده است و در سال 1377 جز یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید، و در سالهای 76 و 84 به واسطه میراث فرهنگی مرمت و بازسازی آن انجام شد.
پل تاریخی میرزا رسول میاندوآب یکی از آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری ارومیه است که در تاریخ ۲۹ تیر ۱۳۷۷ و با شماره ثبت ۲۰۶۸ به فهرست آثار ملی کشور اضافه شد.
آدرس پل میرزا رسول میاندوآب: سه کیلو متری جاده میاندوآب، رو به مهاباد، بر روی رودخانه سیمینه رود.