آتکشده آتشکوه محلات

12568 2017/06/06
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 4 امتیاز : 5]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

آتشکده آتشکوه مربوط به دوره ساسانیان می باشد و تا قرن چهارم سالم و پابرجا بوده است.

ایران کشوریست مملو از جاذبه های طبیعی، تاریخی و باستانی معتدد و متنوع که هرکدام نمایانگار فرهنگ و تاریخچه عظیم دوران قدیم هستند و ارزش بسیار بالایی دارند. یکی از این آثار ارزشمند، آتشکده آتشکوه نیمور است که به عنوان یکی از اصلی ترین جاذبه های گردشگری مرکزی به شمار می آید.

این اثر باستانی که از دوران کهن ایران زمین به جا مانده است مربوط به دوره ساسانیان است. بنایی که شامل محلی برای روشن کردن آتش و اتاق های سرپوسیده برای اقامت بوده است. این بنا که تا قرن چهارم سالم بوده، در دامنه کوه و رودخانه آتشکوه قرار گرفته و بنای چهارطاق آن دارای ستون هایی سنگی می باشد که استوانه شکلند و بر روی هم استوار گشتند.

عظمت و ارزش آتشکده ی آتشکوه به قدری زیاد است که در جهان جزو آتشکده های برتر شناخته می شود و گردشگران زیادی سالانه برای تماشای آن به این منطقه می آیند. وجود این بنا ارزش جاذبه های گردشگری اراک و حومه را بسیار بالا برده است، هرچند که هرچه زمان می گذرد، این بنا فرسوده تر می شود و نیاز بیشتری به توجه دارد.

آتشکوه محلات در مجموع سه بخش اصلی دارد، دو تالار که به نام تالار شرقی (اصلی) و غربی شناخته می شوند و همچنین راهرو. تالار اصلی مربعی شکل محل قرار گرفتن آتشدان بوده و مردم در آن به نیایش می پرداختند. هر ضلع این تالار تقریبا 12.61 متر طول دارند و این گواه عظمت این بناست.

چهار ستون اصلی تالار شرقی آتشکده آتشکوه، دارای ابعاد 2.70 در 2.70 هستند و ارتفاعشان تا طاق شش متر می باشد و خمیر مایه آن سنگ و ساروج است که از ابتکارات ایرانیان در دوران کهن است. همچنین این چهار ستون، متحمل گنبد و طاق اصلی این بنای عظیم نیز هستند.

در کل معماری این بنا خاص و زیباست، مورد دیگری که درباره معماری آتشکده آتشکوه باید گفت این است که دو ضلع از هر ستون به صورت نیم دایره به طرف داخل آتشکده قرار گرفته و دو ضلع دیگر بصورت مستقیم و با کمی زاویه هستند؛ سردرهایی هلالی و گنبدی نیز بر روی ستون ها سوارند که بخش اعظمی از آنها فرو ریخته است.

بین تالار شرقی و غربی راهرویی قرار گرفته که آنها را به هم مرتبط می سازد. اما تالار غربی که در ضلع مخالف تالار اصلی قرار دارد و دارای ابعاد 10.30 در 5.6 متر است.

ورودی اصلی نیز دارای دو ستون است که نمای بیرونی آنها به شکل نیم دایره می باشد که گویا به منظور دیده بانی ساخته شده بودند. در کنار این دو ستون، دو ستون دیگر نیز قرار دارد.

نشاط آوران به شما پیشنهاد می کند، حتما برای تماشای این اثر ارزشمند، کهن و باستانی به محلات سفر کنید و ساعاتی را در کنار این اثر ملی به شماره 311 بگذارنید.

در ذیل برخی دیگر از تصاویر آتشکده آتشکوه محلات را می بینید:

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید