به طور حتم تاکنون با مسافرت به شهرهای ایران چشمتان به پل های تاریخی آن شهرها افتاده و با نگاه به آن ها متعجب مانده اید که ساخت این پل ها اگرچه مربوط به سالیان دور است اما همچنان پابرجا و استوار مانده اند و به این اندیشیده اید چقدر معماران و سازندگان این پل ها تبحر و مهارت داشته اند که با ساده ترین امکانات آن روزها این چنین پل هایی را ساخته اند. یکی از این پل هاکه می خواهیم درباره آن صحبت کنیم پل تاریخی هفت چشمه اردبیل است. تاریخچه پل هفت چشمه اردبیل به دوران صفویه برمیگردد.
پل هفت چشمه اردبیل کجاست؟
پل هفت چشمه اردبيل، یکی از پل های تاریخی این شهر است که بر روی رودخانه بالیقلو چای قرار گرفته است.
نام های دیگر پل هفت چشمه استان اردبیل عبارتند از: ججین، داشکسن، پل یدی گوز و کورپی قرمزی که هر کدام از این اسامی ارزش تاریخی خود را دارند. برای مثال ستارخان بعد از فرار از قلعه اردبیل خود را به پل یدی گوز که یارانش در آنجا منتظرش بودند رسانید تا با ملحق شدن به آن ها راهی نجف شود تا فتوای مشروطه را از مجتهدین اخد نماید. در زمان صفویه نام پل، ججین نهاده شده بود و حتی عملیات مرمت در آن زمان آغاز گشت.
پل هفت چشمه در اردبیل از آثار دوره صفویه بوده و دارای هفت چشمه است. ابعاد پل هفت چشمه اردبيل 46/70 × 3/80 × 3/70 متر می باشد. در توصیف معماری این پل تاریخی می توان گفت که از پایه های سنگی و طاق های ضربی جناقی برای نگهداری پل استفاده گشته و این چل حالت تقارنی داشته است.
پل تاریخی هفت چشمه اردبیل دارای هفت دهانه آجری با قوس پنج و هفت و موج شکنهاي سنگي است. هم چنین وجود دهانه وسطی باعث زاویه دار بودن عرشه پل شده است و ملات مورد استفاده در ساختمان پل، گچ و آهک می باشد.
هم اکنون از پل هفت چشمه در اردبيل برای گذر وسایل نقلیه سبک و افراد پیاده استفاده می شود. پل یدی گوز یکی از جاذبه های تاریخی اردبیل می باشد که به عنوان یکی از آثار ملی ایران مطرح گردید و در 28 مرداد 1348 با شماره 875 به ثبت رسید و حتما در تور اردبیل گردی از این مکان هم دیدن کنید.
آدرس پل هفت چشمه اردبیل : اردبیل، میدان ۱۵ خرداد، ابتدای بلوار ساحلی
عکسهای پل هفت چشمه اردبیل