پل تاریخی فیروز آباد اردبیل

16550 2018/07/29
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 3 امتیاز : 4.7]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

قدمت پل فیروزآباد به سال 1312 زمان حکومت پهلوی بر می گردد.

پل تاریخی فیروز آباد کجاست؟

پل فیروز آباد در روستای فیروز آباد قرار گرفته است که قدمتی بالغ بر 1400 سال دارد و 35 منطقه توریستی، تاریخی و گردشگری را در خود جای داده است؛ ضمن اینکه به علت وضعیت آب هوایی مناسب جزو 20 روستای خوش آب و هوای ایران محسوب می شود. به علت وجود قلعه ای به نام قلعه فیروز، بنای این روستا را به شاهزادگان فیروز نسبت می دهند که هنوز قسمت هایی از آن بجای مانده است.

عکس پل فیروز آباد

پل تاریخی فیروز آباد اردبیل مربوط به دوره پهلوی، پل قیزکورپوسی مربوط به دوره سلجوقی در فراز قزل اوزن در محدوده روستای افشار، قلعه خشتی فیروزآباد مربوط به دوران صدراسلام، کاروانسرای شاه عباس روستای فیروز آباد، ژئوپارک فیروزآباد و باغات میوه از جمله مناطق توریستی و تاریخی فیروزآباد هستند. نکته جالب توجه این روستا، دو رودخانه گیوی چای و سنگوچای در آن به هم می رسند که همجوار جاده ترانزیتی سرچم – اردبیل واقه شده است و دارای پتانسیل تاریخی و گردشگری بسیار بالایی می باشد.

پل تاریخی فیروز آباد، دقیقا در بحبوحه جنگ جهانی دوم در سال 1312 روی دو رودخانه گیوی چای و سنگورچای در بخش فیروزآباد شهرستان کوثر به دست آلمان ها و به دستور رضاشاه ساخته شد. پل تاریخی فیروز آباد کوثر همچنان توسط اهالی روستا و منطقه مورد استفاده قرار می گیرد که به علت عبور و مرور کامیون های سنگین و بی توجهی نسبت به مرمت و حفظ این پل تاریخی، خسارات زیادی به آن وارد شده است.

پل فیروز آباد اردبیل دارای دهانه قوس بیضی مانند و به شکل خوابیده می باشد که با طاق دزدهایی در دو سمت پل پوشش داده شده اند، این طاق ها که روی قوس اصلی قرار دارند دارای عرض دهانه های مساوی هستند ولی ارتفاع آنها فرق دارد. طول پل حدودا 20 متر، ارتفاع آن 15 متر و عرض آن به پنج متر می رسد و با یک دهانه قوسی شکل زیر پل روی رودخانه چشم نوازی می کند البته در دو سمت پل 8 دهانه بزرگ و کوچک دیده می شود که بخوبی با صخره های کنار رودخانه چفت و بست شده اند. روستا فیروز آباد دارای آثار و بناهای تاریخی ارزشمندی می باشد که آنها را به مهمترین جاذبه های گردشگری استان اردبیل تبدیل کرده است.

آلمان ها پل تاریخی فیروز آباد در اردبیل را برای عبور نیروهای خود ساختند که از نظر معماری و نحوه اجرا نسبت به دیگر پل های تاریخی متفاوت می باشد. سازمان میراث فرهنگی در سال های اخیر برای مرمت پل فیروز آباد اقدام کرده است که هنوز به پایان نرسیده است.

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید