synagogue1

کنیسه یهودیان سنندج

13137 ۱۳۹۵/۰۴/۱۹
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 5 امتیاز : 5]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

کنیسه یهودیان شهر سنندج، یکی از بناهای تاریخی محله اقلیت نشین وقت آقا زمان است که تاریخ ساخت آن مربوط به اوایل زمان قاجاریه و تقریبا در زمان شکل گیری بافت شهری سنندج می باشد.

پس از عبور از محلات پر پیچ و خم اغه به بنایی بدون تزیینات خاص از نمای بیرونی می رسیم که با توجه به مقتصیات زمان ایجاد بنا و دلایل امنیتی اقلیت ها، تشخیص کاربری آن مشکل است. پس از گذر از سر درب، وارد حیاطی با کفپوش موزاییکی می شویم. طاق نماهای زیبای دیوارهای حیاط، حوض و درختان جلوه و تقدسی خاص به بنا بخشیده است.
بخش اصلی بنای کنیسه یهودیان، فضای اعیانی است که دارای شبستانی با شانزده ستون چوبی به ارتفاع سه متر و سقف مسطح چوبی است. سقف کنیسه به وسیله یک درب پنجره چوبی و به دلایل مختلف عقیدتی و آداب نیایش مذهبی به دو قسمت تقسیم شده است.

تاریخچه کنیسه,عکس کنیسه,کنیسه سنندج

از عناصر جالب توجه داخلی می توان به نوع ردیف طاقچه های نواری دیوار شبستان اشاره کرد که با نمایی از قوس جناغی تند جلوه گر فضای داخلی می شود.

سرستونهای چوبی و تابلوهای تعبیه شده در قاب گچ بری های داخلی شبستان که نوع خط تابلوها عبری و در جایی جای دیوارها و اطراف محراب جلوه پردازی می کند و نوع سر ستونها معمول و بومی محل می باشد و مشابه بسیاری از سر ستون های مساجد منطقه می باشد از خصو صیات بارز بنا دوقسمته بودن محراب آن می باشد که طبق بررسی های به عمل آمده قسمت جلو به قرار دادن جا نمازها و کتاب های مقدس و قسمت پشتی آن به محل دعا کردن و نیایش اختصاص یافته است.

کنیسه یهودیان به شماره ۲۶۹۷۹ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید

نظرات و دلنوشته های ثبت شده ...
  • کیوان لطفی

    سلام
    بنظر من بایستی امکانات ویژه ( دسترسی آسان ) به پژوهشگران داده شود تا این اثر فوق العاده را به دنیای آکادمیک معرفی کنند.
    من شخصا خیلی دوست دارم کیفیت نور مکان های نیایشی سنندج را بررسی کنم اما متاسفانه همیشه امکان ورود و آزاد به این مکان ها سخت بوده .
    خواهشمند است در این باره اطلاع رسانی و فرهنگ سازی شود.
    با تشکر.