مسیر ورود امام رضا (ع) از مرزهای جنوبی ایران یعنی خوزستان، یزد و خراسان تا مشهد مقدس مسیری است معنوی که جای جای آن متبرک شده است به قدمگاه امام رضا (ع) و امامزاده های عزیزی که مزارشان در این مسیر کویری قرار گرفته است.
طبس شهریست هزاران ساله که اینک علاوه بر تاریخ کهن آن، مزین است به آرامگاه امامزاده حسین بن موسی الکاظم، برادر امام رضا (ع) که آخرین فرزند امام موسی کاظم است. بارگاه امامزاده حسین بن موسی الکاظم در شهر کویری طبس، چراغ راه مومنین و دروازه ورود به مشهد مقدس است. مکانی که در سال ۱۳۱۸ در زمره آثار ملی ایران به ثبت رسید و از افتخارات و میراث های معنوی مردم ایران شده است.
این یادگار نیک و روحانی در سال ۱۳۵۷ و همزمان با ظهور انقلاب شکوهمند اسلامی در ایران در اثر وقوع زلزله مهیبی که شهر طبس را تخریب کرد دچار خساراتی گردید که بلافاصله به همت مومنین و به حمایت آستان قدس رضوی مرمت و بازسازی شد.
امروزه صحن و ایوان زیبا و باشکوه این بارگاه روحانی و معنوی امامزاده حسین بن موسی الکاظم در طبس با محراب جذاب، محوطه و گلدسته های نورانی و زیبایش جاذبه ای برای مجاورین و زائرین حرمش شده است و همه روزه مسافرین و زائرینی که از جنوب کشور راهی مشهد مقدس هستند به شهر طبس آمده و اقامتی کوتاه در این شهر خواهند داشت و به منظور زیارت و اقامه نماز به این امامزاده عزیز وارد شده و روح و جان خود را مهیای جذب حالات روحانی و معنوی می کنند.
در محوطه این مکان که منزلگاه بهشت است مزار بزرگان و مومنین طبس قرار دارد که مورد احترام اهل ایمان و زائرین می باشند. آستان قدس رضوی با همکاری اداره ارشاد اسلامی، شهرداری و شورای شهر طبس امکانات رفاهی، زیارتی، اقامتی و پذیرایی ویژه ای را برای زائرین و گردشگران وارده به این شهر مهیا کرده اند که در آرامش و امنیت کامل به زیارت، نذر و نیاز و اقامه نماز بپردازند.
به راستی که این مکان روحانی و این امامزاده عزیز در شهر کویری طبس مانند چراغ هدایت و منزلگاهی در مسیر بهشت و دروازه ای به بارگاه رضوی در میانه کویر مرکزی ایران می درخشد.
ایرج مرادی