غار ایوب کجاست؟
غار ایوب در جنوب شرقی شهری به نام دهج واقع شده، که یکی از زیرمجموعه های شهر بابک در استان کرمان است. یکی از پر بازدید ترین جاذبه های گردشگری کرمان، غار ایوب کرمان شهربابک است که با توجه به ویژگی های منحصر به فردی که دارد افراد زیادی از آن بازدید به عمل می آورند.
عکس غار ایوب کرمان
غار ایوب استان کرمان دهانه بسیار بزرگی دارد و طول آن حدود 60 متر بوده و ارتفاعش 80 متر است، به همین دلیل جزو یکی از بزرگ ترین غار آذرین در ایران محسوب می شود و منشع اصلی آن گدازه های آتشفشانی هستند.
در گذشته آب هایی که در قسمت پایینی گدازه های داسیتی قرار داشته اند به یکدیگر متصل شده و همین باعث ایجاد یک انفجار مهیب شده است. بعد از این انفجار غار ایوب در کرمان تشکیل شده و پس از گذشت سال ها و بعد از اینکه ساختمان اصلی غار تشکیل می شود، دیواره های غار به دلیل عوامل طبیعی همچون رطوبت، و هوای سرد ترک خورده و از یکدیگر جدا می شوند. پس از اینکه دیواره ها و تکه سنگ ها جدا می شوند وسعت غار هم افزایش می یابد.
از این رو با وزش باد، دانه های ماسه با سرعت زیادی بر روی هم دیگر کوبیده می شدند و در نتیجه فضای درونی غار ایوب شبیه به لانه زنبور شده است. بر اساس تحقیقات انجام شده مشخص شده که این غار در گذشته محل سکونت ساسانیان بوده چراکه آثار زیادی از آنان در این غار به جای مانده است.
غار ایوب در استان کرمان بر روی کوهی به همین نام قرار گرفته است به همین دلیل نام ایوب را بر روی آن گذاشته اند. کوه ایوب ارتفاعی بالغ بر 3200 متر دارد و یکی از رشته کوه های مرکزی ایران به شمار می رود. در قسمتی از ضلع شرقی غار، آبی در گوشه دیوار جاری است که به حوضچه کوچکی در پایین دیوار منتهی می شود. آب این حوضچه بسیار گوارا و خنک است و می توان از آن نوشید.
در قسمت بالایی حوضچه چاله ای کوچک به نام جوقن و یا آرزو قرار دارد که مردم بومی این منطقه می گویند، اگر آرزویی داشته باشی می توانی در کنار چاله جوقن ایستاده و آرزوی خود را در دل زمزمه کنی و پس از آن یک سنگ کوچک به درون آن بیندازی، اگر سنگ از چاله به بیرون پرتاپ شود نیتی که در دل داشته اید برآورده خواهد شد.
در ضلع غربی غار ایوب کرمان سوراخی شبیه به دایره در دل صخره ای با قطر بسیار کم وجود دارد که آن را کت حلال حروم نامیده اند. به اعتقاد مردم کرمان اگر کسی حلال زاده باشد می تواند به راحتی از این سوراخ رد شود.
در قسمت مرکزی غار ایوب یک جایگاه سنگی برای نشستن وجود دارد که به آن منزلگاه می گویند. 150 متر بالاتر از این جایگاه یک رد پای قدیمی وجود دارد که به گفته باستان شناسان رد پا، مربوط به یک انسان با فیزیک بدنی بسیار درشت است که برخی از ساکنین اطراف این منطقه معتقد هستند رد پای حضرت ایوب است.
غار ایوب کرمان از جاذبه های گردشگری این استان است که شما می توانید در تور کرمان گردی از این مکان بازدید کنید.
آدرس غار ایوب کرمان: کرمان، شهربابک، ۷ کیلومتری شهر دهج