کاروانسرای سعدالسلطنه قزوین

14072 ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 7 امتیاز : 4.4]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

سعدالسلطنه به عنوان بزرگترین کاوانسرای درون شهری ایران در زمان حکومت ناصر الدین شاه قاجار بنا گردید. باقر خان سعدالسلطنه فرمان ساخت این بنا را صادر کرد.

شهر قزوین با دارا بودن بیشترین آثار تاریخی به ثبت رسیده در ایران، میزبان كاروانسراي سعدالسلطنه، یکی از باشکوه ترین بناهای تاریخی به جامانده از دوران قاجار می باشد. این بنای فاخر که به عنوان یکی از 38 بنای منتخب میراث فرهنگی کشور شناخته می شود، در زمان حکومت ناصرالدین شاه و توسط باقر خان سعدالسلطنه، فرماندار وقت قزوین بنا گردید. یکی از مهمترین شاخصه های این کاروانسرا، وسعت زیاد آن است. کاروانسرای سعدالسلطنه جزو معدود کاروانسراهای ایرانی است که دارای چندین سرا، تیمچه، شترخان، حمام، راسته، چهارسوق، چایخانه و مسجد امی باشد. این بنای فاخر که در گذشته با نام سرای سعادت شناخته می شد، به عنوان بزرگترین کاروانسرای درون شهری ایران و بزرگترین کاروانسرای سرپوشیده جهان، در لیست آثار ملی قرار گرفته و مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی زیادی قرار دارد. بازدید بیش از 50 هزار گردشگر در سال گذشته، گواه این مدعا می باشد.

جاهای دیدنی قزوین,سرای سعدالسلطنه قزوین,كاروانسراي سعدالسلطنه

ورودی کاروانسرای تاریخی سعدالسلطنه قزوین از خیابان امام خمینی است که دارای 4 طاق نما در طرفین بوده و سقف آن بصورت عرق چین ساخته و دارای نورگیر نمی باشد. ارزشمندترین قسمت این بنا، چهار سوق آن است که از تلاقی دو راسته ایجاد شده و بر بالای آن گنبد کاشی کاری شده دیده می شود. سعدالسلطنه در زمینی به مساحت 2.6 هکتار بنا گردید و دارای بیش از 400 حجره است. این حجره ها در حیاط ها واقع شده اند و با ایوانچه های کاربندی شده در محورهای شرقی، غربی، شمالی و جنوبی بازار قرار گرفته اند. سعدالسلطنه شامل چندین سرای تو در تو و به هم پیوسته است و شش حیاط با نام های قهرمانی، نگارالسلطنه، بهشتی، سعدالسلطنه، راسته وزیر و سعدیه دارد.

کاروانسرای تاریخی سعدالسلطنه قزوین,کاروانسرای سعدالسلطنه,کاروانسرای سعدالسلطنه در قزوین

بزرگترین حیاط این سرا، سعدالسلطنه است که بیش از 3073 متر مربع وسعت دارد. از این مقدار، 1593 متر مربع فضای باز و مابقی فضای بسته و نیمه باز می باشد که در چهار سمت آن چندین حجره قرار گرفته است. دومین حیاط این کاروانسرا با نام نگارالسلطنه، در سمت غربی واقع شده که خود دارای دو حجره حیات با نامهای سعدیه و راسته وزیر می باشد. حیاط سعدیه از سمت شرق به حیاط اصلی راه دارد و 10 حجره و یک گرمابه را در دل خود جای داده است.

جاهای دیدنی قزوین,سرای سعدالسلطنه قزوین,كاروانسراي سعدالسلطنه

جاهای دیدنی قزوین,سرای سعدالسلطنه قزوین,كاروانسراي سعدالسلطنه

کاروانسرای سعدالسلطنه در قزوین در خیابان امام خمینی و در نزدیکی بازار قدیم و عمارت چهل ستون (کلاه فرنگی) واقع شده است. سرای سعدالسلطنه قزوین در ابتدا به عنوان یکی از زیرمجموعه های بازار قزوین به ثبت رسید و بعدها بصورت مجزا به نام کاروانسرای سعدالسلطنه قزوین در سال 1377 و با شماره ثبت 2089 شناخته شد. در نزدیکی این بنا چندین جاذبه تاریخی دیگر نیز وجود دارد که تیم نشاط آوران بازدید از آنها را نیز به شما پیشنهاد می کند. کاخ چهل ستون، بازار قدیم قزوین و سردر عالی قاپو، از جمله جاهای دیدنی قزوین می باشند.

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید