قدمت شیر سنگی بختیاری به دوران صفویه مربوط میشود.
شیر سنگی بختیاری کجاست؟
شیر سنگی در بین مردمان قوم بختیاری به معنای دلاوری و جوانمردی است. لرها و به خصوص بختیاری ها، این کتیبه های سنگی را بر سر قبر کسانی می گذاشته اند که از خود رشادت های بسیاری به خرج داده و با دلاوری از دنیا رفته باشد. بختیاری ها به این شیرهای سنگی برد شیر می گویند. قدیمی ترین کتیبه شیر سنگی متعلق به دوران صفویه می باشد که کتیبه نیر بر روی آن حک شده است. سایر شیرهای سنگی متعلق به دوره های بعدی مانند دوران قاجاریه می باشد. اندازه این شیرهای سنگی به جایگاه فرد در میان خانواده و اجتماع بستگی داشته است. هر چه جایگاه اجتماعی فرد بالاتر بوده، شیر سنگی او نیز بزرگتر بوده است.
عکس شیر سنگی بختیاری
کتیبه شیر سنگی شهرکرد را در قبرستان هایی که در مسیر چهارمحال و بختیاری و خوزستان قرار دارند می توان دید. شیر سنگی بختیاری در شهر هفشجان تراشیده است. شهر هفشجان یکی از مهمترین مراکز سنگ تراشی بوده است. بیشتر شیرهای سنگی در این شهر تراشیده شده است و هنوز هم قبرستان هفشجان، صاحب خوش تراش ترین و زیباترین شیرهای سنگی استان است.
شیر سنگی نماد بختیاری
بومیان معتقدند شیرهای سنگی به دو دسته مسلمان و کافر تقسیم می شوند. اگر شیرهای مسلمان به شما حمله کردند، باید با احترام ایستاده و قسم حضرت علی را بخورید تا شیر جان شما را ببخشد. اگر شیر مسلمان باشد، به شما رحم می کند، اما اگر کافر باشد، اعتنایی نکرده و به شما حمله می کند. شیر نماد شجاعت است و در مراسمات گوناگون اگر کسی دچار ترس و ضعف شود، او را از زیر شیر سنگی عبور می دهند تا شجاعتش را باز یاید. شیر سنگی چهارمحال و بختیاری نماد غیرت و مردانگی به شمار می رود.
شیر سنگی شهرکرد بخشی از فرهنگ بختیاری هستند و یکی از جاذبه های گردشگری چهارمحال و بختیاری به شمار می روند. جهت رفتن به تور شهرکرد گردی، نشاط آوران به شما بازدید از این شیرهاس سنگی و شنیدن داستان های بومیان در مورد آنها را توصیه می کند.
آدرس شیر سنگی بختیاری : استان چهارمحال و بختیاری، جنوب غربی شهرکرد، گورستان هفشجان