تنگ سولک (سروک) میراث دار و آیینه تمام نمایی از کهن ترین اثار بجامانده از حکومت محلی الیمائیان در دوره اشکانی می باشد. در این محل پنج سنگ نوشته منقوش وجود دارد که محققین معتقدند این محل، محراب خدایان کهن و عبادتگاه شکوهمند اقوام الیمایی بوده است.
تنگ سولک (سروک) منطقه ای خوش آب و هوا با طبیعتی بکر و چشمه سارهای گوارا می باشد که در 12 کیلومتری شمال شرقی شهر لیلک، مرکز شهرستان بهمئی واقع شده است. دلیل نامگذاری این منطقه، به خاطر درختچه های سروی است که در این تنگ برافراشته اند و جلوه گر طبیعتی سرسبز و معتدل می باشند. تنگ سولک بهمئی در فصل تابستان که گرمای طاقت فرسا بر نواحی اطراف مستولی می گردد، پناهگاه خنک و آرامی برای گردشگران و مسافران خسته از گرمای سوزان می شود. تنگ سروک به لحاظ جذب گردشگران فراوان، از خدمات رفاهی مناسبی نیز برخوردار شده است. احداث اردوگاه تفریحی با امکانات مناسب، از جمله این اقدامات صورت گرفته است. به تازگی این منطقه زیبا که شامل تنگ سولک و قسمتی از تنگه ماغر می باشد، تحت عنوان منطقه حفاظت شده تنگ سولک، مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
تنگ سولک از منظر باستان شناسی نیز بسیار غنی می باشد به نحوی که این منطقه به بهشت باستان شناسان مشهور شده است. دلیل آن نیز وجود نگار کنده های دوره اشکانی (حکومت محلی الیمائی) می باشد. علاوه بر آن چندین مورد استودان و جاده سنگ فرش نیز در این منطقه یافت شده که به اهمیت این تنگ تاریخی افزوده است. در تنگ سولک 13 نقش برجسته وجود دارد که بر روی پنج قطعه سنگ جداگانه کنده کاری شده و پدید آورنده صحنه های متفاوتی از آئین های باستانی، رزم های سواره نظام و پیاده نظام، نمادهای دینی، تاج گذاری، تشریفات، خوش آمد گویی و دیگر مراسمات زندگی اشرافی در دل کوهستان می باشند. محققین بر این باورند که محل قرارگیری کتیبه های تنگ سولک، محراب خدایان کهن و عبادتگاه شکوهمند اقوام الیمایی بوده است. در صورتی از سمت لیلک به سوی تنگ حرکت کنیم اولین سنگ نوشته به عنوان سنگ راهنما و خوشامدگویی می باشد که بر روی آن سه صحنه حجاری شده است. سنگ دوم به عنوان نماد قدرت پادشاهان الیمائی خودنمایی می کند. سنگ سوم با اینکه قسمت هایی از بافت آن تخریب شده اما نشانگر صحنه های جنگ، لباس سربازان و اسلحه است. بر روی سنگ چهارم تصویر دو مرد که به نشانه احترام دست به سینه استاده اند و نیز مردی بر روی تخت خوابیده است دیده می شود. بر روی آخرین سنگ نیز تصویر یک سرباز وجود دارد.
نقوش برجسته تنگ سولک به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری یاسوج در فصل بهار و تابستان میزبان گردشگران زیادی می باشد. نشاط آوران بازدید از این منطقه و تماشای تاریخ کهن ایران را در یکی از تاریخی ترین مناطق دیدنی و گردشگری یاسوج به شما پیشنهاد می کند.