آبشار گریت کجاست؟
بسیاری از آبشارهای ایران دارای قدمتی تاریخی اند، از جمله می توان به آبشار سمیرم اصفهان، آبشار تنگه واشی تهران و آبشار نیاسر کاشان اشاره نمود که علاوه بر قدمتشان، جنبه های سیاحتی و اقتصادی آبشارها نیز مورد توجه پادشاهان وقت بوده است.
هم چنین از آبشارها برای حرکت دادن آسیابهای سنگی کمک گرفته می شده است. برخی از آبشار ها مثل آبشار گنج نامه همدان با قرار گرفتن در کنار کتیبه های تاریخی کوروش بیانگر اوج شکوه ایران باستان بوده است. بنابراین ما در این مطلب به یکی از 392 آبشار ایران که از معروفیت بیشتری در میان مردم برخوردارست می پردازیم.
عکس آبشار گریت لرستان
آبشار گریت خرم آباد یکی از جاذبه های طبیعی، گردشگری و دیدنی استان لرستان محسوب می شود. این آبشار در روستایی به نام ترس، روستای گریت خرم آباد و یا سرکانه عباس آباد که در دره ای خوش آب و هوا و پوشیده از درختان انبوه بلوط است قرار گرفته است. در گویش محلی این آبشار به "تاف هفت چشمه" مشهور است.
در روستای گریت خرم آباد درختان انبوه بلوط، زالزالک و مو مشاهده می شود. آبشار گریت خرم آباد دارای ارتفاع 15 متر و عرض تاج 17 متر می باشد. منطقه گریت خرم آباد دارای زمستانی سرد و تابستانی خنک و بسیار سرسبز می باشد. مالکیت زمین های منطقه گریت در اختیار منابع طبیعی و بخشی از آن نیز در اختیار روستاییان ساکن منطقه است. جمعیت ساکنین روستای گریت بالغ بر 1200 نفر است.
آبشارهای منطقه گریت به دلیل ناهمواری هایی که در مسیر رودخانه ترس گریت به طرف رودخانه سزار بود، ایجاد شده اند. در اواخر بهار و اوایل تابستان در پیرامون آبشار و دامنه ارتفاعات منطقه گریت، گل های زیبا و انبوه درختان سرسبز بلوط، زیبایی منحصر بفرد و چشم انداز دلفریبی را در مقابل دیدگان بینندگان قرار می دهند. این منطقه بدلیل وجود پوشش گیاهی بر روی کوهپایه ها برای کوهپیمایی بسیار جالب و لذت بخش است.
گردشگران می توانند برای رسیدن به آبشار گریت، از ماشین استفاده نمایند اما هیچ گونه خدمات دیگر در محل موجود نیست و روستاییان فقط در فصولی که تردد گردشگران در طبیعت گرین لرستان زیاد است اقدام به فروش تنقلات می کنند. فاصله این آبشار تا روستای گریت حدود یک ساعت پیاده روی دارد و فاصله مکانی آبشار گریت از خرم آباد 50 کیلومتر و از ایستگاه راه آهن سپید دشت 30 کیلومتر است.
آدرس آبشار گریت خرم آباد : شهر خرم آباد، ۳۰ کیلومتری ایستگاه راه آهن سپید دشت