تله کابین عون بن علی تبریز

11930 2018/09/02
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 2 امتیاز : 5]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

فاز اول این پروژه در سال 1389 به بهره برداری رسید.

منطقه عون بن علی تبریز که به نام عینالی، عینال یا زینال هم نام برده می شود، کوه و آرامگاهی است بر بلندای رشته کوه سرخاب که در شمال شهر تبریز واقع شده. به نقل قول یکی از تاریخ شناسان به نام تاورنیه، قبل از ظهور اسلام در ایران، این مکان یک آتشکده و عبادتگاهی بوده که بعد از ورود اسلام به ایران به آرامگاه عون بن علی تبدیل شده است. بر اساس نظر محققان در سده دهم هجری، یکی از تکایای درویشان نعمت الهی در محل کنونی آرمگاه مدفون بود.

کوه عینالی از شمال به رودخانه تلحه رود که به نام آجی چای نیز شهرت دارد منتهی می شود، از سمت شرق به چشمه کهلیک، از جنوب به فرودگاه تبریز و از غرب به خیابان ها و شهرک های تبریز ختم می شود.

در سال های اخیر با فراهم شدن امکانات رفاهی مانند، رستوران و تله کابین و … باعث شده این مکان به بهترین جاذبه گردشگری شهر تبریز تبدیل شود. ارتفاع بلندترین نقطه کوه سرخاب از سطح دریا به ۱۹۶۰ متر می رسد. این کوه مجموعه ای تپه ها، دره ها، تپه ها گفته می شود که در یک موقعیت جغرافیایی معینی قرار دارند.

از جمله امکانات تفرجگاه عینالی تبریز، تله کابین عون بن علی تبریز می باشد که در قالب سه فاز اجرایی در حال ساخت است. این تله کابین بعد از اتمام، طولانی ترین تله کابین ایران خواهد شد. این پروژه بین ایران یک شرکت اسکاندیناوی انعقاد گشت که براساس آن فاز اول این پروژه با اعتبار 10 میلیارد تومان در مدت نه ماه اجرا شود، که در دی ماه سال 1389 فاز اول آن بهره برداری شد.

فاز اول تله کابین کوه عینالی تبریز با طولی برابر ۱۴۸۰ متر در سطحی شیبدار انجام شد، مسیر آن نیز از دامنه کوه سرخاب شروع و در ارتفاعات عون بی علی با ارتفاع حدود 261 متر از سطح زمین به اتمام رسید. این مرحله از ساخت برای انتقال هزار نفر در ساعت طراحی شد که با میانگین حداقل 12  و حداکثر 24 کابین انجام خواهد شد.

براساس محاسبات مهندسان ساخت، کل زمان سفر با تله کابین کوه عون بن علی در مسیر رفت و برگشت 6 دقیقه و 24 ثانیه در مسافتی برابر با 4 کیلومتر می باشد. به طور کلی هر 6 ثانیه یک کابین در رفت و یک کابین در برگشت خواهد بود. سیستم هدایت تله کابین نیز با 191 کیلو وات برق کار می کند.

زمانی که تله کابین عون بن علی تبریز حرکت کرده و از دکل سوم رد می شود، مسافران از بین صخره ها می توانند تمام شهر تبریز را مشاهده کنند. بعد از عبور از دکل چهارم و پنجم مسجد عون بن بن علی که یادمان شهدای گمنام است نمایان می شود. می توان گفت زیباترین نقطه مسیر تله کابین، عبور از دره مقابل رستوران تبریز است که عمقی برابر با ۹۰ متر دارد.

هم اکنون شهرداری تبریز در حال تسریع اجرای فاز دوم تله کابین عون بن علی توسط مشارکت بخش خصوصی می باشد. البته مقدمات اجرای فاز دو فراهم شده است. فاز دوم این پروژه از ارتفاعات عون بن علی تا سد شهید مدنی با اعتباری بالغ بر ۱۲ میلیارد احداث خواهد شد.

فاز سوم پروژه تله کابین عون بن علی از سد شهید مدنی آغاز و تا ارتفاعات کوه دند ادامه خواهد یافت که بعد از راه اندازی این پروژه، همانطور که گفته شد طولانی ترین نله کابین کشور خواهد بود.

گفتی است که با راه اندازی سه فاز تله کابین عون بن علی، این مکان به یکی از جاذبه های گردشگری استان آذربایجان شرقی مبدل خواهد شد و می تواند هزاران نفر از شهروندان بومی و حتی گردشگران داخلی و خارجی را به سمت خود جذب کند.

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید