غذاهای سنتی ایران

17619 ۱۳۹۷/۰۸/۲۰
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 2 امتیاز : 5]

تاریخچه و توضیحات غذاهای سنتی ایران برای عده ای مهم است و این تاریخچه غذاهای گوناگون نشان از فرهنگ و اصالت یک ملت دارد. وقتی در جای جای ایران عزیزمان شاهد غذاهای خوشمزه با ترکیب های مختلف که همگی از روی تدبیر خلق شده اند مواجه می شویم به ما نشان می دهد که خورد و خوراک در منطقه و شهرهای مختلف گونه خاص خود را دارد و از نوع غذا می شود فهمید که یک غذا متعلق به کجاست!

تاریخچه غذاهای سنتی ایرانی,ثبت جهانی غذاهای ایرانی,غذاهای ایرانی

ثبت جهانی غذاهای ایرانی به ما نشان می دهد که غذاهای ایران دارای ویژگی هایی هستند از جمله استانداردهای بین المللی، جذابیت، رنگ و لعاب، همه پسند بودن و صدها صفتی که باعث شده تا این غذاها به مذاق سایر ملت ها خوش آید. به طور مثال اگر بخواهیم کمی در مورد آنها صحبت کنیم می توانیم از قورمه سبزی و چلو کباب ایرانی شروع کنیم که شهرتشان جهانیست. میرزاقاسمی شمالی، کباب ترش گیلان، کوفته تبریزی، قیمه نثار قزوینی، شله مشهدی، شیشلیک شاندیز، قلیه ماهی جنوب، بریونی اصفهان، چکدرمه گنبدکاووس، انارپلو شیراز و صدها آش و برنج متنوع دیگر که هرکدام برای خود حکایت ها دارند.

غذاهای خوشمزه و متنوع ایرانی,غذاهای سنتی ایرانی,غذاهای قدیمی ایرانی

ثبت جهانی طعم های ایرانی

همانطور که در کشور ایران رستوران های چینی، ژاپنی، ایتالیایی، فرانسوی و ... وجود دارد در کشورهای مختلفی رستوران های ایرانی مشغول به کار هستند و فعالیت بزرگی دارند از لندن انگلستان تا آمریکا، از آلمان و ایتالیا تا چین و ژاپن همگی رستوران های بزرگ ایرانی با غذاهای لذیذ ایرانی دارند. خبر خوش دیگر این است که ثبت طعم های ایرانی از جمله طعم تند بندری و یا گیلکی، عشایری، کردی و بختیاری در سال 93 جهانی شده است. نکته مهم دیگر این است که در سال 1394 رشت با نام شهر خلاق غذا به ثبت جهانی رسیده است.

غذاهای لذیذ ایرانی,غذاهای مختلف در ایران,غذاهای مرسوم ایرانی

با وجود این همه خبر خوش هنوز هم غذاهای مختلفی در ایران وجود دارد که سایر کشورها قصد دارند تا آنها را به نام خود به ثبت برسانند. ای کاش با تلاش و کوشش بتوانیم همه این غذاهای خوشمزه و متنوع ایرانی را به ثبت جهانی برسانیم. بد نیست در مورد غذاهای مختلف کشورتان بیشتر بدانید و از قدمت آنها با خبر شوید، یکسری از غذاهای دنیا برای اولین بار در ایران باستان تهیه شده است که امروزه شاهد آنها در کل جهان هستید.

تاریخچه غذاهای سنتی ایرانی,ثبت جهانی غذاهای ایرانی,غذاهای ایرانی

کتاب های قدیمی آشپزی ایرانی

اگر بخواهیم در مورد غذاهای ایرانی کتابی بنویسیم غذاهای هر استان چند جلد کتاب می شود که هرکدام دارای تاریخچه ای طولانی هستند. از زمان صفویه تا قاجار سه الی چهار کتاب بیشتر به جا نمانده است که نام های آنها، "کارنامه" نوشته شده توسط حاجی محمدعلی باورچی بغدادی که در سال 927 در سفر به اردبیل این کتاب خلق شده است. "ماده الحیوه" دومین کتابی است که توسط نورالله آشپز 76 سال بعد از کتاب اول نوشته شده است. "مصحح" نوشته شده ایرج افشار است که در آن از آشپزی های دوران صفوی نام برده اند. مهدی راونجی کوششگر دو کتاب آشپزی و حلواپزی است که نویسنده های آنها نورالله طباخ (آشپز شاه عباس صفوی) و مفتی حلوایی (جمال الدین یحیی بن حسین) بوده اند. "جامع الصنایع" کتابی در باب آشپزی دوران پایانی قاجار می باشد که نویسنده آن هدایت الله حسینی شیرازی در سال 1315 بوده است.

تاریخچه غذاهای سنتی ایرانی,ثبت جهانی غذاهای ایرانی,غذاهای ایرانی

بد نیست بدانیم ایرانی ها جزو خوش خوراک ترین مردم جهان هستند. صبحانه های مفصل، ناهارهای لذیذ و شام های مقوی از جمله عادات هر روزه ایرانی هاست. خوردن عدسی و حلیم در وعده صبحانه از غذاهای مرسوم ایرانی است.

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید