ساختمان موزه جنگ در سال 1309 در خرمشهر بنا شد. پس از جنگ و در سال 1375 با مرمت های صورت گرفته این مکان به عنوان مرکز فرهنگی و موزه جنگ مورد استفاده قرار گرفت.
بازگو کردن داستان شوم جنگ یکی از تلخ ترین روایات در تاریخ هر ملتی می باشد. داستان جنگ ایران و عراق نیز که از تیرماه سال 1359 شروع شد یکی از همین روایات تلخ و غم انگیز است. جنگی که هشت سال به درازا کشید و هدف اصلی مسببان آن، نابودی انقلاب تازه شکل گرفته ایران اسلامی بود. در این بین حضور دلاور مردان و شیر زنان غیور ایرانی باعث نقش بر آب شدن تمام سناریوهای ریخته شده برای تحقق این هدف شوم شد. خرمشهر به عنوان خط مقدم جبهه روزهای سختی را در این بین تجربه نمود. داستان مقاومت چهل و پنج روزه مردمان غیور این دیار بعد از گذشت چندین سال از جنگ، هنوز هم دهان به دهان در حال چرخیدن می باشد. موزه های جنگ یکی از غمناک ترین تجسم رشادت های ملل مختلف است. در هر کشوری برای جلوگیری از تحریف و از بین رفتن دلاوری های جنگجویان خود اقدام به ساخت موزه جنگ می کنند. موزه های جنگ ایران نیز در چندین شهر ساخته شده که موزه جنگ خرمشهر یکی از آنهاست. این موزه در سال 1375 افتتاح شد.
موزه جنگ خرمشهر در حال حاضر به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری استان خوزستان به حساب می آید. این مکان همه روزه شاهد حضور علاقمندان به جلوه های بصری و آثار بجا مانده از جنگ هشت ساله دفاع مقدس می باشد. ساختمان موزه جنگ خرمشهر در زمان جنگ تحمیلی مقر دیده بانی نیروهای عراقی بود. این مرکز فرهنگی دارای چهار سالن مجزا برای نمایش آثار جنگی است. سالن های مقاومت، اشغال، آزادسازی و بازسازی هر کدام گوشه ای از حماسه های دوران جنگ را در قالب مجسمه، عکس و نقاشی به تصویر می کشند. همچنین می توانید ادوات نظامی و آثار بجا مانده از چند تن از سرداران جنگ و دیگر شهدای ارتش و سپاه نیز را نیز در این موزه از نزدیک ببینید. افرادی که خالق حماسه های جاودانه در راه دفاع ازمیهن و مردم خویش بوده اند.
بدون شک مهمترین چیزی که در این موزه جلب توجه می کند، دست خطی نیروهای عراقی بر روی دیوارهاست که با مضمون "آمده ایم تا بمانیم"، در پی دستیابی به اهداف خبیثانه خود بوده اند. رویایی که برای عراقی ها به یاس تبدیل شد. نشاط آوران به شما توصیه می کند در سفر خود به استان خوزستان و خرمشهر، حتما از موزه جنگ دیدن نمایید.
عکس های موزه جنگ خرمشهر