بر اساس پژوهش های کارشناسان، قدمت این مسجد به اواسط دوره قاجار می رسد.
مسجد شِوِرین در شمال شرقی روستایی به همین نام بنا شده که در آن می توان بین خرابه های بلند و چینه ای قلعه امیر افخم حسام ملک آن را مشاهده کرد. در کنار آن، مسجد قلعه شورین و یک حمام قدیمی وجود دارد که هنوز توسط اهالی آن در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرد که جزو تاسیسات قلعه امیر افخم بوده اند.
مسجد شورین در همدان از نوع مسجد های شبستانی است که دارای دو شبستان، یکی با ابعاد بزرگ تر که روی ستون هایی باریک بنا گشته که در ضلع غربی قرار دارد و دیگری در کرانه ضلع شرقی در ابعاد کوچکتر با نمایی آجری و کاملا ساده واقع شده است.یکی از ویژگی های چشم نواز مسجد شورین در استان همدان، قوس ها و آجر کاری های بسیار زیبای آن می باشد. البته دلیل استفاده از آجر در ساخت بنا، مستحکم شدن هرچه بیشتر مسجد بوده که کمی نمای آن را نسبت به داخل مسجد خشن تر کرده است.
مسجد روستای شورین فاقد کتیبه و تزئینات خاصی می باشد و آجرهای استفاده شده در آن به ابعاد 20 در 20 در 50 سانتی متر هستند. از نظر پلان هم شکلی مستطیلی دارد به ابعاد 24/40 * 48/60 متر می باشد. حجره هایی در ضلع غربی با ایوان های خود چشم نوازی می کنند و طاق نماهایی در ضلع شرقی وجود دارد با ابعادی برابر با16/30 * 22/8 متر حیاط مسجد را محصور نموده اند.
مسجد قلعه روستای شورین از دو ورودی تشکیل شده، یکی واقع شده در بین حجره هایی در ضلع غربی و ورودی دیگر رو به روی حمام کنار مسجد یعنی در ضلع جنوبی در مجاورت شبستان تعبیه شده است. در بدو ورود به مسجد راه ارتباط حیاط به پشت بام با راه پله ای باریک قابل مشاهده است. بعد از گذشتن ورودی به حیاط می رسیم به یک حوض سنگی به ابعاد6/2 * 3/9 متر، این حوض در دیرباز آب را برای وضو گرفتن نمازگزاران تامین می کرده که در حال حاضر تلی از خاک، جای آب را در حوض گرفته است.
قوس های کار شده در طاق میانی شبستان کوچگتر ساخته شده، این شبستان دارای سه دهانه و طاق با ابعادی بزرگ بوده و از آن طرف شبستان بزرگ تر نیز دارای 12 طاق بزرگ می باشد که روی دیوار آجری احداث شده، این مسجد از جاذبه های گردشگری استان همدان به حساب می اید که به دلیل عدم توجه مسئولین اهمیت خود را از دست داده. مسجد شورین همدان به عنوان اثر تاریخی در مورخه اردیبهشت سال 1376 توسط سازمان میراث فرهنگی در فهرست آثار ملی ثبت شده است.