پشت قلعه چوار ایلام

12421 2018/10/22
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 1 امتیاز : 5]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

قلعه تاریخی چوار ایلام در اوایل دوره اسلامی ساخته شده است. این قلعه به عنوان یکی از مهمترین قلعه های تدافعی نظامی زمان خود شناخته می شده است.

پشت قلعه چوار کجاست؟

قلعه چوار یکی از جاذبه های بی نطیر شهر ایلام می باشد که توانسته نظر گردشگران و علاقمندان به آثار تاریخی را به خود جلب کند. این اثر تاریخی به عنوان یکی از جاهای دیدنی ایلام در 12 کیلومتری غرب شهر چوار و در ناحیه مرزی واقع شده است. فاصله قلعه چوار تا شهر ایلام نیز 20 کیلومتر می باشد. قلعه تاریخی چوار به عنوان یک قلعه نظامی و مسکونی بر روی یک تپه طبیعی در ارتفاع 300 متری قرار دارد. پشت قلعه چوار ایلام به عنوان یکی از مهم ترین قلعه های نظامی و تدافعی محدوده غربی زاگرس در زمان خود شناخته می شده است. با کشف آثار فرهنگی بر روی تپه و نوع مصالح بکار رفته در ساخت آن، همگی نشان دهنده این می باشد که تاریخ ساخت قلعه به اوایل دوره اسلامی باز می گردد.

عکس قلعه تاریخی چوار قلا چوار

قلعه تاریخی چوار قلا از سه قسمت تشکیل شده که شامل : بنای اصلی قلعه، ساختمان های داخلی و برج های دیده بانی و دیوارهای جانبی و مرتفعی که از بالای تپه ال سطح زمین های اطراف ادامه پیدا کرده می باشد. سه دلیل مهم در بناشدن پشت قلعه چوار نقش داشته که مهم ترین موضوع مربوط به ارتفاع تقریبا مناسب تپه و موانع طبیعی در جهات مختلف قلعه است که راه نفوذ به قلعه را برای دشمنان سخت می کرده است. دومین دلیل بخاطر موقعیت استراتژیک جغرافیایی قلعه می باشد که بر سر راه چوار، چم ژیه و نواحی مرزی عراق قرار گرفته. وجود رودخانه در ضلع جنوبی نیز کمک می کرده تا تامین آب شرب مورد نیاز برای ساکنان قلعه به راحتی مقدور باشد. نکته جالب در مورد قلعه چوار به موقعیت جغرافیایی و ارتباط آن با دیگر قلعه های مهم منطقه مربوط می شود. مواردی از قبیل نوع ارتباط جاده ای و برقراری ارتباط از طریق علائم در شبانه روز توسط امکانات اولیه همچون دود، صحت این گمانه را تقویت می کند.

الگوی استفاده شده در طراحی معماری پشت قلعه چوار نامنظم است و از هندسه خاصی پیروی نمی کند. بیشترین اثرگذاری در طراحی قلعه مربوط به شرایط پستی و بلندی تپه بوده است. بدین صورت که به غیر از دیوار عرضی کمربند بیرونی حصار و دژ قلعه در ضلع جنوبی که دارای شیب ملایمی به پایین تپه است سایر قسمت ها به دره های اطراف تپه منتهی می شوند. همچنین بقایای معماری فقط در جاهایی که مسطح است مشاهده می شود و در بین دیوارهای دفاعی قلعه در قسمت راس تپه و سطح زمین های پیرامونی دیده نمی شود. اصلی ترین مواد استفاده شده در ساخت قلعه قلوه سنگ و لاشه سنگ به همراه ملات گچ می باشد. نشاط آوران بازدید از دیگر جاذبه های گردشگری ایلام را به شما پیشنهاد می کند.

قلعه تاریخی چوار یکی از جاذبه های تاریخی ایلام است که در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۸۰۰۰ به فهرست آثار ملی کشور اضافه شده است.

آدرس پشت قلعه چوار : شهرستان ایلام، بخش چوار، روستای مورت

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید