تاریخچه مسجد جامع کرمان در کتیبه سر در اصلی 750 هجری قمری ذکر شده و مسجد نامبرده دارای سه درب در ضلع های شرقی، غربی و شمالی است.
مسجد جامع مظفری کجاست؟
مسجد جامع مظفری یا مسجد جامع کرمان محصور به بازار مظفری و بازار قدمگاه و در کنار میدان مشتاق و خیابان شریعتی در شهر کرمان واقع شده است.
این مسجد در دوران حکومت محمد مظفر سرسلسله آل ظفر در کرمان ساخته شده است. با توجه به پلان مسجد جامع کرمان، از جمله مساجد چهار ایوانی به شمار رفته که دارای سر در رفیع صحن ایوان و شبستان می باشد.
عرض صحن مسجد، 49 متر و طول آن 66.5 متر می باشد. مسجد جامع مظفری در طول تاریخ دچار آسیب های مختلفی شده و بارها ترمیم و بازسازی شده است. وقتی که محمد مظفر این مسجد را در آن مکان ساخت آن مکان به دروازه زرندی معروف و خارج شهر بود.
کاشی کاری معرق محراب و سردر شرقی مسجد ارزشمندترین قسمت آن است. در زمان صفویه این مسجد به مسجد جامع مظفری مشهور بود. برج ساعت که در سردر رفیع و بزرگ این بنا در ضلع شرقی قرار گرفته زینت بخش این سردر می باشد.
مسجد جامع كرمان در عهد شاه عباس دوم توسط شاهرخ نامی مرمت شد و بعد محمد تقی خان درانی حاکم کرمان در عصر زندیه و در سال 1176 هجری قمری قسمت هایی از این مسجد را مرمت کرده است. نام عنایت الله بن نظام الدین معمار اصفهانی که در ایوان بزرگ مسجد به چشم می خورد گواه آن است که در حجاری ها، کاشی کاری ها و ترمیم این مجموعه نقش بسزائی داشته است و با شلیک توپ های آقا محمدخان قاجار سردر روبه شرق مسجد جامع خراب و بعد ها مرمت و بازسازی شده است.
به آتش کشیدن مسجد جامع کرمان
در سال 1357 هجری شمسی، عوامل حکومت پهلوی برای خاموش نمودن فعالیت های انقلابی مردم، مسجد جامع مظفری کرمان را به آتش کشیدند و در این جریان عده ای کشته شدند که اینکار تأثیر مستقیمی بر مبارزات فکری مردم کرمان و دیگر استان ها گذاشت.
مسجد جامع كرمان یا مسجد جامع مظفری یکی از جاذبه های تاریخی و مذهبی استان کرمان می باشد که در تاریخ 12 اسفند 1315 و با شماره ثبت 276 به فهرست آثار ملی کشور اضافه شده و شما می توانید در تور کرمان گردی از این مکان بازدید کنید.
آدرس مسجد جامع كرمان : استان کرمان، شهر کرمان، خیابان شریعتی
عکس های مسجد جامع کرمان