غار قوری قلعه کرمانشاه

14115 2017/11/08
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 5 امتیاز : 5]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

طبق مطالعات انجام شده قدمت غار قوری قلعه به 65 میلیون سال پیش بازمی گردد.

ایران از نظر تعداد و تنوع غارها بسیار غنی می باشد. استان های کوهستانی ایران غارهای متعددی دارند که برخی از آنها در کشور یا حتی در آسیا بی نظیرند. غار قوری قلعه یکی از این غارهاست.

برای دیدن غار قوری قلعه باید به استان کرمانشاه سفر کنید. این غار در فاصله 25 کیلومتری از شهر جوانرود، نزدیک جاده پاوه به روانسر و در نزدیکی روستای قوری قلعه قرار گرفته است. این غار لقب بزرگترین غار آبی آسیا و طولانی ترین غار آبی ایران را با خود یدک می کشد.

در مورد علل نامگذاری غار قوری قلعه پاوه روایت های متفاوتی وجود دارد. عده ای می گویند در زمان های قدیم یکی از قلعه های اطراف روستا شبیه قوری بوده که به همین دلیل نام روستا و غار را قوری قلعه گذاشته اند. عده ای نیز می گویند نام روستا و غار ریشه در کلمه کردی گورا قلا به معنی دژ بزرگ دارد و به مرور زمان به گوری قلا و سپس به قوری قلعه تغییر پیدا کرده است.

طول غار قوری قلعه در کرمانشاه به 12 کیلومتر می رسد که بیش از 3000 متر آن کشف شده است. در سال 1355 یک گروه از غارنوردان انگلیسی و در سال 1356 غارنوردان فرانسوی تا عمق 550 متری غار پیش روی کردند. امّا در دهه 1360 تعدادی از غارنوردان کرمانشاهی در دو مرحله تا عمق بیش از 3000 متری غار قوری قلعه پاوه را کشف کردند. حداکثر عمق دریاچه های غار 14 متر است و دمای داخل آن در تمام سال بین 7 تا 11 درجه سانتی گراد می باشد. بنابراین اگر در فصول گرم سال به دیدن غار می روید بردن لباس گرم را فراموش نکنید.

در عمق های 500 و 1400 متری می توان تالارهای غار را دید. تالار عروس، تالار بلور، تالار مسیر برزخ، تالار کوهان شتر و تالار مریم از جمله تالارهای غار قوری قلعه کرمانشاه می باشند. دلیل نامگذاری این تالارها به خاطر قندیل هایی است که شباهت به نام تالارها دارند. به طور مثال در تالار مریم که اولین تالار بعد از ورودی غار است، قندیلی به شکل حضرت مریم را می توان دید.

در بعضی از این تالارها سقف ها از جنس رسوبات آهکی و به شدت نازک و شکننده می باشد، به طوری که با کوچکترین فشاری فرو می ریزند. بنابراین هنگام بازدید از آنها مراقب باشید. اگر به عمق 2700 متری بروید می توانید چهار آبشار زیبا را ببینید که طول آنها بین 10 تا 12 متر است. وجود چنین آبشارهایی در این عمق، منظره بسیار زیبایی را پدید آورده است.

غار قوری قلعه جوانرود زیستگاه یک گونه نادر از خفاش ها به نام خفاش موش گوشی می باشد. به همین دلیل جانورشناسان زیادی برای دیدن و بررسی این گونه جانوری به این غار می آیند. در طول دهه های گذشته به دلیل بازدیدهای بدون نظارت و انفرادی از غار اثرات تخریبی را می توان مشاهده کرد. اثراتی مانند استالاگمیت های شکسته و یادگاری هایی که روی دیوارهای غار حکاکی شده اند.

زمانی که به قصد هموار کردن دهانه غار، آن را تخریب می کردند آثاری از دوره ساسانی کشف شد. این آثار شامل ظروف نقره ای با نقش پرندگان، سکه هایی مربوط به دوران یزدگرد سوم و چندین تکه سفال می باشند. طبق مطالعات انجام شده غارهای اطراف قوری قلعه در زمان عصر حجر محل زندگی انسان های اولیه بوده اند.

نشاط آوران به شما توصیه می کند در صورت سفر به استان کرمانشاه دیدن این غار که از جاذبه های گردشگری کرمانشاه می باشد را از دست ندهید.

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید