سد شهید رجائی ساری در سال 1379 هجری شمسی برای بازدید کنندگان آماده شد و از لحاظ اقامتی برای گردشگران مناسب می باشد.
سد شهید رجایی کجاست؟
سد شهيد رجائي ساري که از آن به سد سلیمان تنگه نام می برند در منطقه ای کوهستانی و در جنوب غربی شهر ساری واقع شده است.
برای گردشگران و بازدید کنندگان امکانات قایقرانی و اسکی فراهم شده است. در حال حاضر به خاطر عظمت سد، زیبایی دریاچه و فضای دلپذیر پیرامونش ظرفیت و قابلیت فوق العاده ای برای صنعت توریسم استان مازندران فراهم شده است. تماشا از تاج سد و تهیه بلیط برای آن در روز، ماهیگیری و ایجاد محیط هایی چون رستوران و سکوهایی برای نشستن، تفرح و غیره جذابیتی دو چندان را به محیط سد شهید رجایی بخشیده است.
آب مورد نیاز سد از نیروگاه متوسطی که در محل احداث شده تأمین می گردد. نیروگاه مخزنی-روزمینی در سال 1388 هجری شمسی وارد مدار شده و سالیانه 31 میلیون کیلو وات ساعت انرژی تولید می نماید. نوع سد شهید رجایی بتنی دو قوسی با سر ریز آزاد است. ارتفاع سد از پی آن 138 متر، طول تاج سد 427 متر، عرض در پی آن 27 متر و عرض تاج آن 7 متر می باشد. مشخصات مخزن سد شهید رجایی مشمول حجم 160 میلیون متر مکعب و مساحت 520 هکتار است.
کاربری اصلی سد سلیمان تنگه ساری برای تأمین آب کشاورزی اراضی اطراف و تأمین آب آشامیدنی می باشد. به طور کلی کاربری های سد شهید رجایی به منظور تأمین آب کشاورزی اراضی دشت تجن، تأمین محل تفرج منطقه ای، جلوگیری از طغیان سیل، تأمین آب آشامیدنی ساکنان محدوده طرح و تولید برق می باشد.
امکانات و پتانسیل هایی از سوی نهادهای خصوصی در این مکان گذاشته شده که از جمله می توان به وجود ویلا های دو خوابه، چهار خوابه، اردویی، سالن های اجتماعات سرپوشیده و باز، سالن های غذایی به شیوه های متعدد، پیست تپه پیمایی، جنگل نوردی، پارک بازی و زمین ورزشی اشاره کرد.
آدرس سد شهید رجایی ساری : مازندران، شهر ساری، جاده پریم شهر
تصاویر سد شهید رجایی ساری