آرامگاه سعدی شیراز

22411 2016/03/02
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 12 امتیاز : 4.3]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

در آرامگاه سعدی شیرازی یا سعدیه، شاعر برجسته پارسی گوی شیرازی به نام سعدی به خاک سپرده شده است. این آرامگاه در کنار باغ دلگشای شهر شیراز قرار دارد.

قبور زیادی از بزرگان دین در اطراف سعدیه وجود دارد که از مهم ترین آن ها می توان به شوریده شیرازی اشاره کرد که مقبره ایشان از طریق رواقی به آرامگاه سعدی شیرازی مربوط گشته است. نقش آرامگاه سعدی شیراز در سال 1387 هجری شمسی بر روی سکه های پانصد ریالی برنزی ایران مزین گشت.

آرامگاه سعدی شیرازی کجاست؟

مکانی که اینک سعدیه شده در ابتدا محل زندگی سعدی در اواخر عمرش بوده که پس از مرگش در آن جا دفن شده است. در قرن هفتم برای اولین بار توسط وزیر معروف آباقا خان مقبره ای بر فراز قبر سعدی بنا شد. با گذشت زمان و در دوره های مختلف ساخت و ساز هایی بر روی بنا صورت گرفت و این بنا هم مانند دیگر بناها دچار تخریب گشت و  توسط دستور اشخاصی در آن مرمت هایی صورت گرفت تا در سال 1329 هجری شمسی توسط انجمن آثار ملی ایران و علی اصغر حکمت بنای کنونی را به جای بنای قدیمی ساخته شد. بنای جدید آرامگاه سعدی شیراز یا سعدیه بر گرفته و الهام از معماری کاخ چهل ستون اصفهان و ترکیبی از معماری قدیم و جدید ایرانی است که توسط معمار معاصر و برجسته ایرانی به نام محسن فروغی ایجاد شد.

درباره آرامگاه سعدی شیرازی

اصل بنای آرامگاه سعدی شیرازی با سنگ سفید و کاشی کاری پوشانده شده و از سنگ های قهوه ای رنگ برای هشت ستون جلوی مقبره به کار گرفته شده است. بنای آرامگاه سعدی شیراز در داخل به شکل هشت ضلعی و دیوارهایی از جنس مرمر و گنبدی لاجوردی تشکیل شده، اما در نمای بیرونی به صورت مکعب شکل و از سنگ تراورتن پوشانده شده است. مساحت اصلی بنای سعدیه در حدود 257 مترمربع است. دو ایوان عمود برهم که قبر سعدی در زاویه این دو ایوان واقع شده، ساختمان اصلی آرامگاه را تشکیل می دهد.

هفت کتیبه در هفت ضلع بنا قرار داده شده که اشعاری از بخش های کتب مختلف سعدی که  عبارتند از گلستان و بوستان، قصاید، بدایع و طیبات ایشان برگزیده شده به خط ابراهیم بوذری نوشته شده است. محوطه باغ سعدیه شیراز با خرید و تخریب خانه های اطراف در حدود 10395 مترمربع شد که در محوطه باغ درختان و گل ها و باغچه ها به سبک ایرانی آراسته شده است.

هم چنین حوض هایی در محوطه مقبره سعدی شیرازی رویت می شود. حوض ماهی مرمری در سمت چپ آرامگاه قرار دارد که مشهور است در شب چهارشنبه سوری بر طبق اعتقادات مردم شیراز شستشو در آب آن انجام می شده است.

سعدیه شیراز یکی از جاذبه های فرهنگی و تاریخی شیراز می باشد که در 18 آذر 1354 با شماره ثبت 1010 به فهرست آثار ملی کشور اضافه شد و به یاد داشته باشید که در تور شیراز گردی از این مکان هم بازدید کنید.

آدرس آرامگاه سعدی شیراز : هشت متری شهدا، کوچه 35 بوستان

عکس های آرامگاه سعدی شیرازی

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید