جزیره هرمز هرمزگان

14383 2017/10/07
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 5 امتیاز : 5]
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

به احتمال زیاد تا به حال اسم این جزیره را شنیده اید و میدانید جزیره هرمز کجاست. این جزیره جاذبه های فراوانی دارد که باعث می شود بازدید از هر نقطه آن لذت ویژه خودش را داشته باشد. اگر قصد ماندن دارید سعی کنید جایی استقرار پیدا کنید که فاصله اش تا دریا تا حد امکان کم باشد تا دریای زیبا و همیشه مواج رو به روی شما باشد.

مساحت جزیره هرمز حدود ۴۲ کیلومترمربع  می باشد و فاصله آن تا بندرعباس حدود 8 کیلومتر است. این جزیره به سبب موقعیتی که از نظر جغرافیایی دارد و نزدیکی اش به تنگه هرمز از نظر تجاری و استراتژیکی دارای اهمیت بسیار بالایی است.

بهترین راه برای رسیدن به جزیره هرمز این است که از بندرعباس به قشم بروید و از آنجا با لنج های مسافربری به جزیره هرمز سفر کنید. فقط این نکته را مد نظر داشته باشید که لنج ها در طول روز تنها دوبار به این جزیره رفت آمد می کنند. همچنین می توانید از تور جزیره هرمز نیز استفاده کنید که قیمت مناسبی دارد.

بارزترین ویژگی جزیره هرمز، خاک رنگی آن می باشد. از حدود سه سال پیش گردشگران و هنرمندانی که به این جزیره سفر می کنند، با استفاده از این ویژگی فرش خاکی هرمز را روی سطح جزیره ترسیم می کنند.

جزیره هرمز نسبتا کوچک است. در جایی که پیاده می شوید می توانید یکی از دوچرخه های موجود را اجاره کنید و یا با پای پیاده دور جزیره بگردید که حدود سه ساعت طول می کشد. بنابراین برای گشت و گذار در جزیره نیازی به وسایل نقلیه مثل موتور یا خودرو ندارید.

در این جزیره دشت کوچکی وجود دارد که زیستگاه آهوها به شمار می رود. آهوان منطقه رفتار دوستانه ای دارند و تا زمانی که از جانب شما خطری آنها را تهدید نکند به راحتی اطراف شما پرسه می زنند. بعضی از آنها که جرأت بیشتری دارند خودشان را در خوراکی های شما سهیم می کنند!

یکی از نکاتی که در این جزیره خیلی به چشم می آید ساحل بسیار تمیز آن است. لابه لای صخره های کنار ساحل می توانید خرچنگ های کوچکی را پیدا کنید که مشغول استراحت هستند. کف دریا را نیز مرجان های زیبایی پوشانده اند که جلوه زیبایی به ساحل داده است.

جنگل های مانگرو یا حرا در این جزیره زیستگاه ۲۰ گونه پرنده آبزی می باشند. جزیره هرمز به خاطر نمکی بودن خاک و شور بودن آب جزیره، پوشش گیاهی محدودی دارد امّا دیدن این گیاهان جان سخت که در این شرایط آب و هوایی زنده مانده اند نیز خالی از لطف نیست.

یکی دیگر از زیباترین های جزیره هرمز پلانگتون های شب تاب هستند که در تاریکی مطلق و در جایی که حتی نور ماه نیز نمی تابد، قابل مشاهده هستند و نورافشانی زیبایی همانند کرم شب تاب از خود بروز می دهند.

تنوع سنگ ها و کانی های موجود در جزیره نیز بسیار بالاست و می تواند علاقه مندان به زمین شناسی را برای ساعت ها سرگرم کند. بخش بزرگی از جزیره را گنبد نمکی تشکیل می دهد و در قسمت های دیگر نیز می توان سنگ نمک را به صورت بلورهای بزرگی دید.

همچنین در این جزیره تعدادی غار دریایی هستند که در سمت جنوب و جنوب غربی آن قرار دارند. این غارهای دریایی به همراه صدای موج های خروشان دریا و آفتاب چشم نواز بسیار آرامش بخش بوده و محیط مناسبی را برای علاقه مندان به عکاسی نیز به وجود آورده اند.

در مسیری که به سمت جزیره می روید کوه هایی به رنگ های سفید، قرمز و زرد دیده می شود. کوهی قرمز رنگ در سمت جنوب جزیره قرار دارد که به نام گلک مشهور است و دارای خاکی خوراکی است. بومیان منطقه از خاک این کوه به عنوان ادویه استفاده می کنند. همچنین خاک این کوه در ساخت سرامیک و مواد آرایشی نیز کاربرد دارد.

از دیدنی های جزیره هرمز می توان به قلعه پرتغالی ها، برج ناقوس، خانه زعفرانی، قصر صورت، ویرانه های دارالعلم قدیم، قصر بی بی گل، برج تیر انداز، خرابه های شهر قدیم هرمز، زیارتخانه حضرت خضر و موزه و نگارخانه دکتر احمد نادعلیان اشاره کرد. در این موزه، دکتر نادعلیان به زنان بومی و علاقه مندان آموزش می دهد تا با استفاده خاک جزیره آثار هنری خلق کنند.

جزیره هرمز که از جاذبه های گردشگری هرمزگان می باشد، دیدنی های فراوانی دارد. نشاط آوران به شما پیشنهاد می کند که برای دیدن و لذت بردن از تمام جاذبه ها، بیش از یک روز را در جزیره سپری کنید.

در ادامه می توانید دیگر تصاویر جزیره هرمز را مشاهده کنید:

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید