دليل اصلي پيدايش روستا شموشک گلستان وجود اراضي كشاورزي مناسب و آب فراوان مي باشد. در اين خصوص مهمترين نقش را وجود رودخانه در مجاورت اين مكان داشته است. در كنار عوامل فوق آب و هوا نيز تأثير داشته است به طوري كه وجود آب و هواي مناسب نيز در كنار آب و خاك مناسب به پيدايش روستا كمك كرده است.
روستای شموشک علیا از توابع شهرستان گرگان، بخش مرکزی و دهستان روشن آباد می باشد. این روستا از شمال به روستای شموشک سفلی از شرق به روستای چمن آباد و از غرب و جنوب به اراضی کشاورزی و منابع طبیعی محدود می گردد. فاصله روستای شموشک علیا تا شهر گرگان 25 کیلومتر می باشد.
در گذشته وجود آب در هر منطقه موجب می گردیده که در آن منطقه امکان اسکان دائمی جمعیت بوجود آید از این رو مهمترین علل یکجانشینی در این مکان وجود آب فراوان می باشد که منبع مهمی برای پرداختن به فعالیت های کشاورزی محسوب شده و نقش موثری در تجمع افراد داشته است. در این خصوص مهمترین نقش را وجود رودخانه در مجاورت این مکان ایفا کرده است.
عوامل تاثیر گذار دیگر وجود خاک در این مکان بوده، مرغوبیت خاک زمینه را برای ایجاد و توسعه فعالیت های زراعی ایجاد نمود. تمامی اراضی منطقه به دلیل قابل کشت بودن، دارای پوشش گیاهی می باشند.
عوامل موثر در شکل گیری بافت روستا؛ از نظر توپوگرافی این روستا در پهنه مسطح و هموار و در اراضی جلگه ای استقرار یافته است و دارای بافت نسبتا ارگانیک در بافت قدیم می باشد. نزدیکی روستای شموشک علیا به محورهای ارتباطی، فاصله کم روستا به شهر گرگان، وجود آب و خاک مناسب، موجب گسترش و توسعه بافت کالبدی شده است.
سکونتگاه شموشک گرگان در یک پهنه جغرافیایی هموار و جلگه ای استقرار یافته است. آب و هوای شموشک علیا معتدل و مرطوب بوده و همانند سایر سکونتگاه های استان گلستان دارای رطوبت و بارش زیاد است. جنگل شموشک گرگان که در فاصه ای از آبندان آن قرار دارد، دارای گونه ای خاص از درختان سرسبز و پر برگ می باشد.
بر اساس اطلاعات اخذ شده از مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان گرگان، 760 هکتار اراضی زراعی در سطح روستای شموشک علیا وجود دارد. این اراضی بطور پراکنده در اطراف روستا وجود دارد و بیشترین سطح اراضی کشاورزی در شمال روستا واقع گردیده است. به لحاظ طبیعی عبور رودخانه از وسط روستا موجب گسست کالبدی آن شده است. از دیگر عوارض طبیعی می توان به اراضی جنگلی در محدوده روستا اشاره کرد. هیچ رشته کوهی در حوزه این روستا قرار نگرفته، ارتفاع روستا از سطح دریا 180 متر می باشد.
آب شرب ساکنین روستا از طریق چشمه و منبع زمینی که ظرفیت آن 1200000 هزار لیتر می باشد تأمین می گردد و از طریق لوله در سطح روستا توزیع می شود. اراضی کشاورزی روستا، آب مورد نیاز خود را از طریق آب رودخانه و چشمه ها تأمین می کنند. دیگر منبع تعیین کننده آب کشاورزی روستا چاه می باشد که تعداد آن 1 حلقه چاه نیمه عمیق است.
در روستا می توان مشاغل گوناگونی را مشاهده کرد که برای اقتصاد و معیشت به آن حرفه روی آورده اند اما به طور اصلی شغل اغلب ساکنین روستا کشاورزی، دامداری می باشد که محصول تولیدی آن ها شامل : محصولات لبنی، فرآورده عسل طبیعی و موم، محصولات زراعی (شالی، گندم، پنبه و ...) می شود.
به علت آب و هوا و سرسبزی دشت اطراف روستا سالانه هزاران نفر به این روستا سفر می کنند. از جاذبه های دیدنی روستای شموشک گرگان می توان به آسیاب قدیمی که قدمت بسیار دارد و تخت میرزا و شاه نشین تپه و آب بندان آن که در مجاورتش کلبه های بومی با سبک قدیمی و غذاهای محلی هستند، اشاره کرد.
آدرس روستای شموشک : گلستان، گرگان، جاده قدیم کردکوی، شموشک علیا