دریاچه گهر لرستان

16183 2017/10/28
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 6 امتیاز : 5]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

از زمان پیدایش دریاچه گهر اطلاعات دقیقی در دست نیست اما ظاهرا این دریاچه میلیون ها سال قبل در اثر زمین لرزه و ریزش کوه و سد شدن راه رودخانه به وجود آمده است.

دریاچه گهر دورود یکی از زیباترین دریاچه های آب شیرین و دائمی ایران می باشد که در میان کوه های زاگرس قرار گرفته است. این دریاچه علاوه بر اینکه مناظر زیبابی در اطراف خود دارد، به خاطر نبود جاده ماشین رو و دسترسی نسبتاً مشکل، از گزند آسیب های انسانی به دور بوده و طبیعت آن تقریبا دست نخورده باقی مانده است. امّا اگر می خواهید بدانید دریاچه گهر کجاست و چرا باید آن را در لیست دیدنی هایی که حتماً باید ببینید، قرار دهید، با این مقاله همراه باشید.

طول دریاچه گهر دورود لرستان به 1700 متر می رسد و عرض آن بین 400 تا 800 متر متغییر است. عمق آن نیز به 1 تا 30 متر می رسد. سواحل دریاچه به دو قسمت ماسه ای و غیر ماسه ای تقسیم می شود. در ضلع های غربی و شرقی ساحل ماسه ای است که همین امر این قسمت ها را برای شنا مناسب می کند. امّا در سایر قسمت های دریاچه ساحل صخره ای می باشد و برای شنا مناسب نیست. دریاچه گهر به دو قسمت اصلی تقسیم می شود، کله گهر (گهر بزرگ) و کره گهر (گهر کوچک).

در سال 1980 یک محقق و جهانگرد انگلیسی به نام ایزابلا برد بیشاپ برای انجام تحقیقات و بازدید از دریاچه چندین ماه را در این منطقه گذراند. او دریاچه گهر خرم آباد را دریاچه ایران نامید و به همین دلیل تعداد زیادی از گردشگران خارجی که به دیدن این دریاچه می آیند آن را با همین نام می شناسند.

اطراف دریاچه گهر استان لرستان را درختان پراکنده و زیبایی فرا گرفته است. از بالای دریاچه حدود 40 دقیقه که به سمت پایین بروید، به دریاچه ای کوچک می رسید که به آن گهر دوم می گویند. عمق این دریاچه کم است و به راحتی می توان آبزیان داخل آن را دید. عمده آب دریاچه را رود تاپله تأمین می کند که آبی تمیز و زلال دارد. در جنگل های اطراف دریاچه درختان مختلفی اعم از بادام، بید، گلابی و پسته وحشی، نارون، چنار، گردو، انجیر، بلوط مازو، سیب، ارژن، زبان گنجشک، انار، زالزالک، گز، کنار کهور و موی وحشی به چشم می خورد.

برای رسیدن به دریاچه باید از دورود به سمت منطقه اشترانکوه عازم شوید. پس از طی دو کیلومتر به یک پایگاه محیط زیست می رسید که نشان می دهد در حال ورود به منطقه حفاظت شده اشترانکوه هستید. بقیه مسیر را باید با پای پیاده بروید چرا که مسیر ماشین رو نیست. اما نگران طولانی بودن راه برای پیاده روی نباشید. این مسیر طبیعت خیلی زیبایی دارد و شما چنان غرق تماشای آن خواهید شد که متوجه نمی شوید چه موقع به دریاچه رسیده اید.

در راه می توانید بومیانی را ببینید که چهارپایان خود را برای حمل بار در اختیار گردشگران قرار می دهند. پس اگر بار زیادی به همراه می برید یا احساس خستگی کردید می توانید از این چهارپایان استفاده کنید. اطراف دریاچه چندین ساختمان وجود دارد که متعلق به محیط زیست هستند و اگر سوالی در رابطه با دریاچه یا منطقه اشترانکوه داشته باشید با روی باز پاسخ شما را می دهند.

مسیر دریاچه گهر کمی طولانی می باشد و عموم مردم کمتر از آن بازدید می کنند، همین امر باعث شده محیط زیست دریاچه تقریبا دست نخورده باقی بماند به گونه ای که زباله های انسانی را به ندرت پیدا می کنید. ساختمان های موجود در این منطقه از صفحه های خورشیدی برای تامین برق خود استفاده می کنند. برای همین دسترسی به برق مشکل است و از قبل راهی برای تأمین برق مورد نیاز تلفن های همراهتان بیاندیشید.

در داخل دریاچه می توان ماهی و انواع دیگری از آبزیان مانند لاک پشت، مارماهی، قورباغه و ماهی های قزل آلا را دید. همچنین در محیط زیست اطراف دریاچه حیواناتی نظیر قوچ، بز، کل، آهو، پلنگ، گراز، گرگ، کفتار، خرس قهوه‌ای، روباه، شغال، خرگوش و انواع پرندگان مانند کبک، عقاب، تیهو و شاهین را می توان مشاهده کرد. این منطقه حیوانات وحشی دارد بنابراین احتیاط لازم را به عمل آورید و تا حد امکان در هنگام شب به تماشای دریاچه نروید.

نشاط آوران به شما پیشنهاد می دهد از این دریاچه زیبا که از جاذبه های گردشگری لرستان می باشد در فصول بهار و تابستان دیدن کنید. از اواسط تا اواخر بهار مسیر دریاچه پوشیده از شقایق های رنگارنگ و لاله های واژگون می شود و منظره زیبایی را پدید می آورد که نگاه شما را خیره می کند. زیبایی های دریاچه و اطراف آن به حدی است که به آن نگین اشترانکوه یا نگین زاگرس می گویند.

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید