موزه هنرهای معاصر کرمان

10346 2016/12/10
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 4 امتیاز : 5]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

تاریخچه موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان به سال 1315 باز می گردد، در آن تاریخ حاج اکبر صنعتی زاده ساختمان موزه را برای پرورش کودکان بهزیستی به عنوان محلی برای نگهداری آنان ساخت. در سال 1356 این محل به علت تربیت افراد برجسته و بزرگ و با توجه به قدمت ساختمان که به دوران پهلوی اول می رسد تبدیل به موزه گردید.

موزه هنرهای معاصر در گذشته یک پرورشگاه برای کودکان بی سرپرست و یا بدسرپرست بوده است. این پرورشگاه به دست حاج اکبر صنعتی زاده که یک فرد خیرخواه و نیکومنش بود، بنا گشت. کودکان زیادی در این پرورشگاه به رشد و تعالی رسیدند، افرادی که روزی به هر دلیلی خانواده ی خود را از دست داده اند، از جمله این افراد سید علی اکبر صنعتی بود که در این مدرسه به علت عدم داشتن سرپرست روزگار می گذراند. علی اکبر صنعتی دارای ذوق و استعداد فراوانی در زمینه نقاشی و مجسمه سازی بود، در این مدرسه درس خواند و رشد کرد سپس به تهران برای ادامه ی تحصیل رجوع کرد. او پس از ممارست های فراوان توانست تبدیل به یک هنرمند بزرگ بشود و شهرت زیادی در دنیا بدست بیاورد.

موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان بدست علی اکبر صنعتی در سال 1356 تبدیل به موزه گشت و تا قبل از آن همواره پرورشگاه بود. قبل از آن در سال 1340 فرزند حاج اکبر صنعتی زاده به نام عبدالحسین صنعتی زاده کتابخانه ای را در سمت چپ پرورشگاه دایر نمود. این محل تا سال 1355 معادل 40 سال پرورشگاه بود و در سال 1356 آثار استاد علی اکبر صنعتی در این مکان نگهداری و به نمایش گذاشته شد. در آن زمان علاوه بر آثار این هنرمند گرانقدر، از سایر هنرمندان نامی ایران مثل کمال الملک، پرویز تناولی، بهجت صدر، منصوره حسینی، فرمانفرمانیان، محمد ابراهیم جعفری، حسین نامی و … نیز آثار برجسته ای در این موزه وجود داشت.

موزه هنرهای صنعتی در تاریخ 1382 مرمت و بازسازی گردید طی این مرمت کتابخانه ای که توسط پسر حاج اکبر صنعتی زاده نیز ساخته شده بود مرمت گردید و به کتابخانه ای عمومی برای علاقه مندان به هنر تبدیل شد. این کتابخانه با 15700 جلد کتاب نفیس که شامل کتب رقعی، خطی و چاپی و … منبع معتبری برای دانشجویان و دوستداران هنر گردید، این مکان 300 عضو فعال دارد که به طور تخصصی از این کتابخانه بهره می برند. مرمت دوم موزه در سال 1392 انجام شد که در همان سال مجددا افتتاح گردید.

این موزه به دوعلت به نام صنعتی معروف بوده، علت اول هنوز بر سردر این موزه نام پرورشگاه حاج اکبر صنعتی ثبت است و علاوه بر آن آثار هنرمند بزرگ مجسمه ساز و نقاش نامی استاد صنعتی در آن جای دارد به همین منظور گاه افراد آن را به نام موزه علی اکبر صنعتی می خوانند.

پرورشگاه صنعتی؛ دومین موزه هنرهای معاصر ایران است که با توجه به آثار ارزشمند و بنای تاریخی آن از جمله ارزشمند ترین آثار معاصر ایران محسوب می شود. پس از مرمت اول آثار سهراب سپهری و خواهرش به این موزه انتقال داده شد، هم اکنون در این موزه 1500 اثر از آثار هنرمندان بنام و بزرگ ایران قرار گرفته است. این موزه دارای دو بخش است که قسمت اول 6 گالری دارد که به آثار هنرمندان دهه 20 و 30، آثار سهراب سپهری، علی اکبر صنعتی، آثار خارجی، نقشه های قالی و … اختصاص یافته است. در بخش دوم در مرمت سال 1392 6 گالری برای نمایشگاه های موقت و آثار هنرمندان استانی برپا گردید، این گالری ها از قسمت مرمت شده خود پرورشگاه بوده است.

 

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید