tekye-biglarbeygi1

تکیه بیگلربیگی کرمانشاه

14038 ۱۳۹۵/۰۵/۱۲
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 3 امتیاز : 5]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

تکیه بیگلربیگی کرمانشاه از اثرهای زیبا٬تاریخی ومذهبی کلانشهر کرمانشاه می‌باشد واز همه مهمتر در داخل کوچه ودر میان خانه‌های قدیمی قرار گرفته است و وقتی که مردم از اونجا رد شوند و در ورودی تکیه بیگلربیگی رو ببینند که چقدر کوچک است اصلا به ذهنشون نمیاد که در داخل تکیه بیگلربیگی همچین عمارتی زیبایی وجودداشته باشد٬توریستهای بسیاری از کشورهای مختلف از تکیه بیگلربیگی کرمانشاه دیدن می‌کنند.

تکیه بیگلربیگی کرمانشاه٫اولین پارینه سنگی در خاورمیانه وزاگرس می باشد٬موزه خط وکتابت هم در این مجموعه بسیارزیبا وتاریخی قرار دارد واز همه مهمتر آیینه کاری منحصر به فردی دارد که در داخل زینبیه ی آن وجوددارد و زیبایی های تکیه بیگلربیگی را صدچندان کرده است.تکیه بیگلربیگی کرمانشاه دارای چندین کتیبه ی زیبا هم می باشد که به زیباییهای این مجموعه تاریخی افزوده است.
تکیه بیگلربیگی یکی از زیباترین بناهای ساخته شده استان کرمانشاه در دوره قاجار است که مزین به کتیبه ها، تزئینات و آجرکاری های است که نمایی چشم نواز را بوجود آورده است.

باغ عمارت بیگلربیگی,بیگلربیگی کرمانشاه,تاریخ تکیه بیگلربیگی کرمانشاه
تکیه بیگلربیگی دارای سه ورودی است که ورودی اصلی آن در جبهه جنوب شرق قرار دارد و سر در این ورودی به وسیله مقرنس های گچی و گچبری های برجسته تزیین شده هم چنین در دو طرف ورودی دو ردیف طاق نما دیده می شود.
پس از سردر ورودی فضای هشتی قرار دارد که در دیواره های این فضا، طاقچه هایی ایجاد شده و سقف آن با رسم بندی های آجری تزیین شده و پس از هشتی دالان نسبتا درازی قرار دارد که به حیاطی اصلی تکیه منتهی می شود سقف دالان نیز با تزئینات مزین شده است.
ورودی دیگر تکیه بیگلربیگی از طریق کوچه بن بست جبهه شمالی است که از طریق این ورودی می توان به فضاهای مسکونی ضلع شمالی تکیه دسترسی پیدا کرد. تکیه بیگلربیگی دارای حیاط نسبتاً وسیعی است که کف آن در حدود دو و نیم متر پایین تر از خیابان قراردارد و در وسط حیاط حوض بزرگی دیده می شود که این حیاط در ایام محرم انبوه عزاداران را در خود جای می دهد.

تکیه بیگلربیگی,تکیه بیگلربیگی استان کرمانشاه,عکس تکیه بیگلربیگی کرمانشاه

اطراف حیاط به وسیله فضاهای متعددی احاطه شده که فضاهای بخش های شرقی و جنوبی حیاط کارکرد مسکونی داشته و در بخش غربی نیز گنبد خانه حسینی قرار گرفته، بخش شرقی حیاط شامل فضاهای دوطبقه است. داخل هر یک از این اتاق ها طاقچه های متعددی دیده می شود که ارتفاع فضاهای طبقه دوم یک و نیم متر است و از این فضاها جهت انباری استفاده می شده است.
در ضلع شمال شرقی حیاط، مطبخ قرار دارد که در ایام محرم جهت تهیه غذای عزاداران مورد استفاده قرار می گرفته، در این بخش مجموعه ای از اتاق ها قرار دارد که بخش جنوبی حیاط نیز شامل چهارفضا است که سه فضای آن دارای ارسی است، راه دسترسی به این فضاها از طریق پلکان سنگی داخل حیاط است.
بخش شمالی حیاط دارای دو طبقه و یک زیرزمین است. زیرزمین تکیه شامل حوضخانه محل استراحت تابستانی و تعدادی اتاق است. سقف حوضخانه و استراحتگاه تابستانی با تیرهای چوبی و تخته کوبی پوشیده شده و اتاق های اطراف دارای طاق های آهنگ آجری است، سقف هر یک از این اتاق ها با گچبری های زیبایی تزیین شده اند. وی افزود: در طبقه اول بخش شمالی، شاه نشین قرار دارد و اطراف آن را فضاهای متعددی احاطه کرده، فضای شاه نشین مشرف به حیاط دارای ارسی چوبی بسیار زیبایی است.

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید