پلی در میان مردم شهر خرم آباد به پل آجری یا پل صفوی و یا پل گپ معروف است و گپ به معنای بزرگ معنی شده است. تاریخچه پل صفوی خرم آباد به دوره صفویه و قاجار مربوط می باشد.
پل صفوی خرم اباد کجاست؟
پل صفوی یا پل آجری خرم آباد بر روی رودخانه گلال و در مرکز این شهر قرار گرفته است. این پل تاریخی دو قسمت شرقی و غربی شهر را به هم متصل نموده است. هم چنین پل گپ خرم آباد دارای 24 چشمه طاق است. طول این پل بیش از 350 متر است و پهنایی معادل هشت و نیم متر دارد. ارتفاع پل آجری گپ از کف رودخانه تا رو گذر پل 8 متر مربع است.
در قسمت پایه ها مصالح به کار رفته، سنگ های تراشیده با ملات آهک و گچ می باشد و پایه های چشمه طاق ها از آجر ساخته شده است. کتیبه های سنگی بر سینه ای شمالی پل نصب شده که با حروف مقطعه نوشته شده است که از آن به عنوان طلسم یاد می کنند.
قسمت میانی پل گپ خرم آباد دارای شاه نشین بوده، و به شاه نشین پل خواجو شباهت دارد، که در اثر سیل تخریب و مجددأ با سیمان ترمیم شده است. نمای کلی و ساختمان اصلی پل شبیه به سی و سه پل در اصفهان است.
این اثر گرانبها در زمان شاه سلطان حسین صفوی ساخته شده و منسوب به حسن خان والی لرستان است. پل صفوی خرم آباد در زمان قاجار به پل محسنیه مشهور بوده است.
فاجعه دردناکی که برای این پل اتفاق افتاده است تغییر ناآگاهانه و غیرقابل باوریست که در سال 1330 رخ داده؛ برای توسعه پل قسمت میانی آن را منفجر و به شکل جدید احداث کردند!
با توجه به موقعیت مکانی این پل تاریخی، مرمت و بازسازی آن به نحوه درست، کمکی است به صنعت گردشگری استان.
پل صفوی در خرم آباد 17 خرداد 1378 و با شماره 2354 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
پل گپ خرم آباد یکی از جاذبه های تاریخی خرم آباد می باشد که نشاط آوران به شما پیشنهاد میکند در تور خرم آباد گردی از این پل زیبا هم دیدن کنید.
آدرس پل صفوی خرم آباد : لرستان، خرم آباد، خیابان مجاهدین اسلام، جنب مصلی سابق
عکسهای پل صفوي خرم آباد