پارک کوهسنگی مشهد

28561 2015/09/29
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 27 امتیاز : 4.3]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

یکی از شاهراه های اصلی مشهد خیابان کوهسنگی بوده است. قدمت پارک کوهسنگی مشهد چیزی بالغ بر یک صده و یا بیش از آن می باشد اما تغییرات جدی این پارک از پهلوی اول شکل گرفته است.

پارک کوهسنگی مشهد در دوره پهلوی اول با همان ساختار طبیعی به عنوان منطقه ییلاقی با جاذبه‌های طبیعی از قبیل کوه‌ های سهل‌الصعود، باغ‌های سرسبز، آب و هوای معتدل اقامتگاه سیاحتی بود. در این زمان با ایجاد بعضی از امکانات سیاحتی از قبیل استخر و جاری شدن قنات، وسعت و اهمیت یافت. در سال ۱۳۱۸ ش با احداث ساختمانی دو طبقه توسط آلمان ها و جدول کشی خیابان‌ ها و نرده کشی و گلکاری به صورت پارک طبیعی در آمد.

پارک کوهسنگی در مشهد دومین پارک بزرگ بعد از پارک ملت در این شهر می باشد. این پارک در جنوب غربی مشهد و در انتهای خیابان کوهسنگی قرار گرفته است. پارک کوهسنگی در حاشیه کوه هایی مرتفع ایجاد شده است. منطقه کوهسنگی از قدیمی ترین روستاهای مشهد است. پارک کوهسنگی دارای رستوران، موزه شهر، آمفی تئاتر، استخر و فروشگاه های صنایع دستی است که در آن صنایع دستی مشهد بفروش می رسد. در دامنه کوه های جنوب مشهد دو کوه، سنگی وجود دارد که امروزه زیباترین و نزدیکترین تفریگاه مشهد است.

شاه عباس در سن 16 سالگی (995 هجری قمری) توسط مرشد قلی خان استاجلو در کوه سنگی تاج شاهی به سر نهاده است. در سال 1047 در دامنه این کوه در قسمتی که به ایوان کوهسنگی معروف می باشد، میرزا ابراهیم رضوی در زمان سلطنت شاه صفی برای خود مقبره ای ساخت و ناصرالدین شاه نیز در سفر سال 1284 به مشهد به این تفرجگاه آمده و مدفن اجداد میرزای ناظر را در دامنه کوه ملاحظه کرده است.

پارک کوهسنگی مشهد از میان تفریحگاه‌ های شهر قدمت و شهرت بیشتری دارد و یکی از زیباترین پارک‌ های ساخته‌ شده در ایران بحساب می آید. این پارک تلفیقی از آب، سنگ و سرسبزی و نور می باشد. ساختمان موزۀ بزرگ خراسان با الگوبرداری از معماری کاخ کلات نادر، جلوه زیبایی به این مجموعه داده است. از آنجا که مشهد پایتخت نادرشاه بود، مصالح مقبره او از سنگ‌ های سخت خارا یا گرانیت کوهسنگی (مشهور به سنگ هرکاره) انتخاب شد.

شهردار وقت شهر میلان، تعدادی مجسمه به شهردار مشهد هدیه کرد که دو عدد شیر سنگی در درب ورودی کوهسنگی مشهد نصب گردیده و دو مجسمۀ انسانی را کنار استخر بزرگ کوهسنگی و روبروی رستوران و تالارش نصب نمودند (مجسمه‌ های انسانی مذکور بعد از انقلاب بخاطر اینکه مصداق صور قبیحه بود، به‌ همراه تاج نصب‌ شده بر فراز کوهسنگی، برچیده شدند). در سال ۱۳۴۰ ش.هـ با گسترش شهر مشهد، کوهسنگی ازطریق خیابانی وسیع و عریض و مشجر موسوم به خیابان کوه سنگی، به بدنه اصلی شهر مشهد متصل شد.

پس از انقلاب و هشت سال دفاع مقدس بخاطر اهمیت کوهسنگی مشهد و منطقه ای آن بر بالای کوه 8 شهید گمنام را دفن کردند تا بر قداست این کوه ها افزوده شود و نام جبل النور را نیز از آن زمان به بعد بر این کوه گذاشتند. از مسیر اصلی که بر قله صعود می کنید شاهد عقب نشینی در کنار آبشار کوچکی هستید که اقامه نماز و دعاهایی اعم از ندبه، کمیل، توسل و … در آن بالا برگذار می شود. خیل عظیمی از جمعیت برای زیارت مزار شهدا می روند.

با طرح های توسعه شهر مشهد، پارک کوه سنگی در مشهد به مجموعۀ تفریحی گردشگری تبدیل شد. مجموعه‌ هایی از جمله باغ پذیرایی، باغ فرهنگی، باغ سنگی، باغ طبیعی، باغ آرامگاه، باغ ورزشی، باغ تفریحی و در آینده ایجاد دریاچۀ مصنوعی و جزیرۀ پرندگان در میان آن، احداث موزه کوهسنگی مشهد، ایجاد رستوران‌ های مختلف بر فراز کوه و کنار دریاچه، ساخت دو مجموعۀ شهر بازی تابستانی و سرپوشیده در این تفریحگاه احداث شده است و اولین نورافشانی‌ های شهر مشهد در پارک کوهسنگی مشهد انجام می‌ گردید. در تور مشهد گردی حتما از این مکان دیدنی بازدید کنید.

آدرس پارک کوهسنگی مشهد : خراسان رضوی، مشهد، انتهای خیابان دکتر شریعتی

عکس پارک کوهسنگی مشهد

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید