تاریخچه کلیسای سنندج که در محله قدیمی آغه زمان واقع شده، مربوط به اواخر دوران صفویه و زمان حکمرانی شاه عباس دوم می باشد. گمان می رود این بنا در زمان تبعید ارامنه به ایران توسط دولت عثمانی، توسط آنها ساخته شده باشد.
کلیسای سنندج کجاست؟
کلیسای سنندج که زمانی محل عبادت مسیحیان بوده است، بیش از 1200 متر مربع زیربنا دارد و شیوه ساخت و معماری آن، تحت تاثیر معماری سبک اصفهانی که مورد علاقه حکمرانان صفوی بوده، می باشد. از مصالحی مانند سنگ، آجر و چوب در ساخت کلیسای مسیحیان سنندج استفاده شده است. نکته جالب در مورد کلیسای سنندج کردستان این است که بر خلاف دیگر کلیساهای ایران و جهان که سعی می نمایند طرح صلیب را اجرا کنند، در نقشه این بنا هیچگونه همتی در این خصوص صورت نگرفته که جای تعجب بسیاری دارد. تاریخ شناسان مطالعات بسیاری در مورد چرایی این مسئله انجام داده اند.
عکس کلیسای سنندج
پلان کلیسای سنندج در نوع خود جالب توجه است. نمای عمومی این کلیسای از سمت جنوب دو طبقه و از سمت شمال یک طبقه است که دلیل آن، ایجاد اختلاف سطح در جهت سهولت انتقال آب جاری به صحن حیاط و حوض موجود در وسط کلیسا بیان شده است. كليساي سنندج به عنوان تنها کلیسای استان کردستان دارای قناتی فعال می باشد و آب نمای زیبایی در داخل حیاط ضلع جنوبی آن به چشم می خورد که به جذابیت های آن افزوده است. درون کلیسا دو قبر مشاهده می شود که مربوط به دو کشیش کلیسا است که بعد از فوت در این مکان به شکل نیم صلیب خاکسپاری شده اند. بر روی سنگ قبر این دو کشیش خطوطی نگاشته شده که به خط میخی یا سومری شبیه است و گذر زمان آنها را کمرنگ کرده است. ویژگی خاص این بنا سادگی آن در درون و تزئینات مختلف بیرون آن می باشد که جلوه خاصی بدان بخشیده است. یکی از نقاط ضعف کلیسا نورپردازی آن می باشد که چندان قوی صورت نپذیرفته و سبب شده تا نور خفیف و غیر مستقیمی در کلیسا وجود داشته باشد.
اغلب بازدیدکنندگان کلیسای شهر سنندج را دانشجویان و بعضا علاقمندان به آثار تاریخی تشکیل می دهد. عمارت آصف وزیری و موزه سنندج، نزدیکترین آثار تاریخی به کلیسا می باشند. نشاط آوران بازدید از این کلیسا که جزو جاذبه های گردشگری سنندج می باشد را به شما پیشنهاد می کند.
آدرس کلیسای سنندج : استان کردستان، شهر سنندج، بلوار کردستان