دهکده چوبی نیشابور

10812 2018/07/14
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 2 امتیاز : 5]
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

دهکده چوبی نیشابور کجاست؟

یکی از اماکن دیدنی نیشابور که در این مقاله قصد داریم به شما معرفی کنیم، دهکده چوبی نیشابور است که مسافران خود را در اولین بازدید شگفت زده می کند.

نیشابور یکی از شهرهای هدف گردشگری استان خراسان رضوی است که بعد از کلانشهر مشهد در رتبه دوم میزبانی از گردشگران داخلی و خارحی قرار دارد. بسیاری از مسافران سفر خود به نیشابور را در بازدید از آرامگاه های بزرگان ادب این شهر یعنی حکیم عمر خیام، عطار و کمال الملک و بعضا قدمگاه خلاصه می کنند. حال آنکه تعداد جاذبه های دیدنی و تاریخی نیشابور در همین چند مورد خلاصه نمی شود.

دهکده چوبی نیشابوری در واقع روستایی چوبی می باشد که در چند صباح گذشته توسط مهندس حمید مجتهدی ساخته شده است. آنچه که باعث تمایز این روستا شده، وجود تنها مسجد چوبی دنیا در آن می باشد که توسط این مهندس خوش ذوق طراحی و اجرا شده است. دهکده چوبی نیشابور تفرجگاهی دیدنی است که حاصل فکر باز و چیره دستی مهندس ایرانی  که تحصیلات خود را در آمریکا به پایان رسانده، می باشد. خانه های این دهکده همگی بر پایه یک کار علمی بنا شده اند و در آن معماری و زیبایی شناسی منحصر به فردی بکار رفته است. در ساخت مسجد چوبین نیشابور که کار ساخت آن بیش از دو سال طول کشید، با علم به همین موضوع مناره های 13 متری متصل به سقف طوری طراحی شدند که درون مسجد از حیث وجود ستون بی نیاز باشد. مسجد چوبی نیشابور در حدود 200 متر مربع وسعت دارد و سقف بنا نیز شیروانی شکل می باشد. شکل ظاهری مسجد نیز بصورت کشتی وارونه بر زمین است. در ساخت مسجد بیش از 40 تن چوب استفاده شده است. دهکده چوبی دارای امکانات متعددی نظیر کتابخانه، آلاچیق و رستوران است که همگی از چوب ساخته شده اند و در برابر زلزله مقاوم هستند.

از دیگر خصوصیات منحصر به فرد دهکده چوبی می توان به سالم ماندن بناهای آن اشاره نمود. به طور معمول بناهای چوبی بعد از گذشت مدتی توسط موریانه ها مورد هجوم قرار می گیرند و بعضا آسیب های زیادی می بینند. در ساخت بناهای این دهکده این مورد به خوبی با استفاده از یک نوع عایق پیش بینی شده و با وجود موریانه هنوز هیچ گونه آسیبی به بناها وارد نشده است که در نوع خود بی نظیر می باشد. همچنین تمام بناها در برابر زلزله تا هشت ریشتر مقاوم هستند.

مهندس مجتهدی به عنوان سازنده مسجد چوبی نیشابور، در سال 92 فوت کرد اما مردم نیشابور به واسطه این یادگاری ارزشمند به نیکی از ایشان یاد می کنند. در حال حاضر همسر ایشان مدیریت مجموعه دهکده و مسجد چوبی نیشابور را بر عهده دارند. طی مکاتبات انجام شده، دهکده چوبی نیشابور قرار است تحت نظر سازمان میراث فرهنگی قرار بگیرد تا بستر مناسبی برای حضور گردشگران در این مکان دیدنی فراهم شود. نشاط آوران پیشنهاد می کند در سفر خود به نیشابور دیدن این دهکده چوبی را به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری نیشابور در برنامه های خود قرار دهید. بی شک دیدن این همه شگفتی در یک مکان شما را حریص می کند تا دوباره نیز به دهکده چوبی مشهد سر بزنید.

مسیر دهکده چوبی نیشابور در شهر نیشابور، ۱۶.۸ کیلومتری بلوار شهدا، جاده تقی آباد طلایی می باشد.

در ادامه می توانید تعداد بیشتری از تصاویر دهکده چوبی نیشابور را ملاحظه کنید.

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید