پل لاتیدان بندرعباس

14627 ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 5 امتیاز : 5]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

پل لاتیدان که قدمتی 500 ساله دارد در دوران شاه عباس اول ساخته شده و دو بار در سال های 1379 و 1386 مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است.

وقوع سیلابی در سال 1372 باعث شد تا پل لاتیدان سر از خاک بیرون آورد. پل تاریخی لاتیدان که به عنوان یک اثر ملی به ثبت رسیده، عنوان طولانی ترین پل تاریخی ایران را با خود یدک می کشد. این پل اطراف روستای نیم کار از توابع شهرستان خمیر در استان هرمزگان واقع شده است.

طول پل لاتیدان در هرمزگان در واقع حدود 1 کیلومتر بوده که امروزه چیزی در حدود 200 متر آن پابرجاست. همچنین از 233 دهانه ای که این پل داشته تنها 33 دهانه آن باقی مانده است. این پل بر روی رودخانه کول ساخته شده و برای اینکه متوجه شوید چرا لقب طولانی ترین پل تاریخی را به آن داده اند، باید بدانید که طول آن حدود سه برابر سی و سه پل اصفهان می باشد.

اگر دوست دارید بدانید پل لاتیدان کجاست، باید از شهر بندرعباس حدود 50 کیلومتر به سمت غرب بروید تا پل را ببینید. البته رود کول دیگر مثل قدیم نیست و در اکثر مواقع سال بدون آب است. پس اگر به دیدن این اثر تاریخی رفتید و پلی را وسط بیابان مشاهد کردید تعجب نکنید.

پل تاریخی لاتیدان,پل لاتیدان,پل لاتیدان بندرعباس

مصالح به کار رفته در پل لاتیدان بندرعباس اغلب سنگ های ناهمگون و تراش نخورده ای هستند که توسط ملات بر روی هم قرار گرفته اند. عرض پل در قسمت های مختلف متفاوت می باشد و قسمت میانی آن به خاطر مستحکم نبودن پی و شدت جریان آب تخریب شده است.

این پل در تاریخ ایران نیز نقش بسیار مهمی داشته، زیرا در واقع این پل در جریان بازپس گیری مناطق تحت اشغال پرتغالی ها و برای انتقال نیرو و تدارکات ساخته شده است.

انگلبرت کمپفر (پزشک و جهانگرد مشهور آلمانی که خاطرات سفر خود به چندین کشور جهان از جمله ایران را در کتابش به نام سفرنامه کمپفر نوشته است) در سال 1686 از این پل بازدید کرد که البته در آن زمان هم بخشی از پل تخریب شده بود.

پل به صورت کلی به سه بخش غربی و شرقی و دیواره میانی تقسیم شده و در حال حاضر حدود 150 متر از قسمت غربی و 270 متر از قسمت شرقی باقی مانده است. متاسفانه دیواره میانی تقریبا به طور کامل از بین رفته است.

پل لاتیدان در هرمزگان,پل لاتیدان کجاست,تصاویر پل لاتیدان بندرعباس

سطح پل لاتیدان بندرعباس با سنگ های مسطح فرش شده و درزهای موجود بین آنها با ملات پر شده است. بستر پل رسوبی بوده و استحکام کافی را ندارد. پی ها به صورت مستقل روی این بستر بنا شده اند که یکی از دلایل اصلی تخریب پل همین بوده است. البته با توجه به اینکه ساخت آن به سرعت صورت گرفته (برای حمله سریع به پرتغالی ها) نمی توان به سازندگان آن زیاد ایراد گرفت.

نشاط آوران به شما پیشنهاد می کند در صورت بازدید از این اثر تاریخی با ارزش که از جاذبه های گردشگری هرمزگان می باشد، جوانب احتیاط را رعایت کنید و مراقب خرابه های پل باشید.

در ذیل دیگر تصاویر پل لاتیدان بندرعباس را مشاهده می کنید:

جاذبه های گردشگری هرمزگان,رود کول

پل تاریخی لاتیدان,پل لاتیدان,پل لاتیدان بندرعباس

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید