کاخ ثابت پاسال تهران به قصر سنگی و کاخ ورسای تهران نیز شهرت دارد. این بنا متعلق به حبیب الله ثابت معروف به ثابت پاسال در دوران قبل از انقلاب بوده است. کاخ ثابت در دوره پهلوی دوم و در دهه 40 بنا گشت. صاحب این کاخ از بهائی های دوران پهلوی و از اعضای محفل بهائیت تهران بوده است.
کاخ ثابت پاسال به عنوان بزرگترین خانه تهران معرفی می شود که آن را قصر سنگی جردن می دانند. این بنا در شمال خیابان جردن قرار دارد که در حال حاضر رو به تخریب است. این کاخ قبل از انقلاب گرانترین و بزرگترین خانه تهران به حساب می آمد. سکنه آن قبل از انقلاب این خانه را رها کرده و به لس آنجلس مهاجرت کرده اند.
معماری کاخ ثابت پاسال متأثر از کاخ پتی تریانو می باشد؛ معماری اروپایی با نقش و نگارهای منبت کاران و استادکاران ایرانی مزیّن شده است. این کاخ با مساحتی حدود 12 هزار متر مربع در دوران پهلوی دوم ساخته شده و در آن زمان چیزی معادل 15 میلیون دلار قیمت گذاری شده بود. زیربنای اصلی خانه 2 هزار متر مربع است که دارای دو طبقه و یک زیرزمین می باشد.
کاخ پاسال تهران که یک عمارت اشرافی بزرگ است و دارای استخری بزرگ، جریان عبوری آب که از زیر خانه گذر می کند، یک آمفی تئاتر روباز کوچک، به موازات باغ دارای پارکینگ برای جشن های شبانه جهت پارک ماشین های مدعوّین است، دارای اتاق هایی بزرگ در حد یک کارگاه، تراسی وسیع و پهناور برای استفاده های گوناگون، یک سرسرای بزرگ در ورودی عمارت و ... .
کاخ ثابت در تهران نمایی کپی برداری از کاخ سفید دارد که در این منطقه با سنگ سفید مرمر کار شده است. منبت کاری های خانه پاسال 12 سال به طول انجامیده است. در جای جای این کاخ اشرافیت و لوکس سازی در سال 1340 را مشاهده می کنید، در ساخت این عمارت از بهترین و با کیفیت ترین مصالح روز استفاده شده، گاهی از مصالح نایابی بهره گرفته اند که مختص این کاخ وارد شده است.
آدرس کاخ ثابت پاسال را از منطقه الهیه تهران باید شروع کرد، این منطقه یکی از خوش آب و هواترین مناطق تهران می باشد. جردن و خیابان آفریقا در دهه 40 جزو بهترین مکان ها برای ساخت کاخ بوده است. این بنا در تاریخ 31 خرداد سال 1396 به ثبت آثار ملی رسیده است. برخی کاخ حبیب الله ثابت پاسال را متعلق به حسین ثابت می دانند، حسین ثابت جزو هشت نفر سرمایه گذار و ثروتمند ایرانی است.
در ادامه می توانید سایر عکس های کاخ ثابت پاسال را مشاهده کنید: