تور ابهر گردی

قبل از سفر به ابهر حتما این مطلب را بخوانید 14233 ۱۳۹۷/۰۳/۱۷
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 2 امتیاز : 5]
تاریخچه: ابهر یکی از شهرهای استان زنجان است که در قدیم با نام اوهر شناخته می شد. ابهر کلمه ای به زبان تاتی است که به معنی آب آسیاب می باشد. در مورد بنیانگذار شهر زنجان اختلاف نظر در بین مورخین وجود دارد. ذکریا بن محمود قزوینی از شاپور ذوالاکتاف به عنوان بنیانگذار شهر یاد کرده اما حمد اله مستوفی در کتاب نزهت القلوب کیخسروبن سیاوش کیانی را به عنوان بانی احداث شهر معرفی نموده است. آنچه که مسلم است تاریخچه یکجانشینی در شهر ابهر به 5 هزار سال قبل بر می گردد.

ابهر به عنوان دومین شهر پرجمعیت استان زنجان شناخته می شود که تاریخ غنی دارد و ما با تور ابهر گردی به این شهر خواهیم پرداخت. شهرستان ابهر از شهرهای دوران حکومت سلسله کیانیان می باشد که در طول تاریخ حیات خود مورد توجه ویژه حاکمان وقت قرار داشته است. از دلایل اهمیت ابهر در نزد حاکمان سلسله های مختلف می توان به آب و هوای مناسب، خاک حاصلخیز و وجود آبهای زیرزمینی فراوان اشاره نمود. با مطالعات انجام شده توسط کاوشگران مشخص گردیده که مردمانی از 5 هزار سال قبل در شهر ابهر یکجانشینی را تجربه کرده اند. یکی از این اقوام مادها می باشند که پا به منطقه کنونی ابهر گذاشته و در آن سکنی گزیدند. در دوران حکمت ساسانیان و با شروع حکومت خسرو اول انوشیروان، ایران به چهار قسمت تقسیم شد که منطقه کنونی ابهر در بخش دوم یعنی استان جبال قرار گرفت. این دوران همزمان با حکمرانی خاندان مهران بر ابهر بود که علاوه بر ابهر شهرهای دیگری چون آوج و خوار را تحت سلطه خود داشتند. با روی کار آمدن حکومت ایلخانیان و انتخاب سلطانیه به عنوان پایتخت ایران، ابهر به واسطه وجود راههای ارتباطی مهم موزد توجه و عنایت ویژه قرار گرفت. تا پیش از ظهور اسلام ابهر از گستردگی زیادی برخوردار بود. اما با شروع حکومت هارون الرشید، وی نواحی وسیعی از ابهر چون قاقازان و ابهر رود را از این شهر جدا نمود و به قزوین الحاق کرد. با گذشت زمان و ظهور سلسله صفوی ابهر جان دوباره ای گرفت. نقل است که در دوران حکومت شاه عباس دوم صفوی این شهر دارای 2500 باب منزل و باغچه بوده است. در آن هنگام برای عبور افراد سواره در حدود نیم ساعت زمان لازم بود تا از شهر عبور نمایند که این نشان از گستردگی شهر داشته است.

 

ابهر گردی,تور ابهر,جاذبه های تاریخی ابهر
اطلاعاتی درباره شهر ابهر
جمعیت
152000 نفر
مساحت
3362 کیلومتر مربع
کدپیش شماره شهری
024
تاریخ ثبت شهر
1348

بهترین فصل سفر به ابهر

با تور ابهر گردی به یکی از شهرهای بکر و کمتر شناخته شده استان زنجان سفر می کنیم که انواع و اقسام جاذبه های طبیعی و تاریخی را در خود جای داده است. ابهر به دلیل موقیت جغرافیایی و قرارگیری در انتهای کوه های زنجان جنوبی دارای آب و هوای معتدلی می باشد که زمینه را برای حضور گردشگران در فصول مختلف سال فراهم می سازد. این شهرستان در فصول بهار و تابستان آب و هوای معتدلی دارد و اغلب زمستان های سرد و سختی را تجربه می کند. میزان بارش سالیانه ابهر در حدود 300 میلیمتر است که بیشترین میزان بارش مربوط به فصول زمستان و بهار می باشد. سالانه در حدود 85 تا 105 روز در این شهر یخبندان اتفاق می افتد. با این تفاسیر بهترین تایم طبیعت گردی ابهر و سفر به این شهر، اردیبهشت تا اواسط تیرماه می باشد. در صورتی که کوه نورد و طبیعت گرد حرفه ای هستید سفر در زمستان و فتح قلل مرتفع این منطقه نیز گزینه جذابی می تواند برای شما باشد.

جاذبه های گردشگری ابهر

ابهر شهری کهن و با جاذبه های گردشگری متعددی می باشد که همه خواسته های مسافران برای لذت بردن از سفری خاطره انگیز را با تور ابهر گردی برآورده می کند. اگر مایلید تا با تاریخ ژرف، فرهنگ و تمدن اصیل، مردمانی خونگرم و مهمان نواز آشنا شده و از آب و هوای دلچسب و مطبوع لذت ببرید، سفر به ابهر گزینه ایده آلی برای شما می باشد. یکی از مشهورترین جاذبه های گردشگری ابهر، گنبد عظیم و مشهور سلطانیه می باشد که در سده جاذبه های تاریخی ابهر جای می گیرد. یکی دیگر از جاذبه های توریستی ابهر گردی، شهربازی پردیس ابهر است که مکان مناسبی برای تفریح و گذران اوقات فراغت اهالی زنجان و مسافران می باشد.  ابهر علاوه بر آن صاحب سه مسجد و اماکن عمومی متعدد بوده است. امروزه اقتصاد ابهر بر پایه کشاورزی و دامپروری استوار می باشد. علاوه بر آن وجود کارخانه های صنعتی متعدد، باغ های سرسبز و پر محصول، منابع عظیم شن و ماسه و آثار تاریخی و طبیعی منحصر به فرد، باعث رونق ابهر شده اند. همجواری با استان های گردشگر پذیری چون گیلان و قزوین نیز به این رشد و توسعه کمک شایانی نموده است. رونق گردشگری شهر ابهر نیز به دلیل وجود آثار تاریخی و اماکن طبیعی فراوان از اهمیت زیادی برخوردار شده است. سالانه گردشگران زیادی برای بازدید از جاذبه های گردشگری ابهر به این شهر سفر می کنند.

در ادامه به معرفی جاذبه های طبیعی و تاریخی ابهر می پردازیم.  

 

 

 

 

جاذبه های طبیعی ابهر

شهرستان ابهر به عنوان دومین قطب گردشگری استان زنجان دارای جاذبه های طبیعی مشهوری است که باعث جذب مسافران طبیعت گردی ابهر و دوستان فراوانی از اقصی نقاط ایران به این شهر می شود. جاذبه های طبیعی متعددی نظیر آبشار، چشمه آب معدنی، کوه و قلعه و رودخانه های خروشان در شهر ابهر وجود دارد. همچنین ابهر با وجود چندین روستای هدف گردشگری در اطراف خود به مکان مناسبی برای گشت و گذار مسافران تبدیل شده است.

  • پارک های دورن شهری ابهر : پارک پردیس ابهر، پارک بانوان ابهر، پارک خانواده، پارک جنگلی ابهر
  • کوه های اطراف ابهر : کوه زین، شترکوه، کوه ملا داغی
  • غارهای ابهر : غار کتله خور
  • رودخانه های ابهر : رودخانه ابهررود، رودخانه کلنگرز
  • آبشارهای ابهر : آبشار گله خانه ابهر
  • چشمه های ابهر : چشمه علی بلاغی
  • دره های ابهر : دره سجین، خرم دره ابهر
  • سدهای ابهر : سد کینه ورس، سد خرم دره، سد چرگز، سد توده بین
  • دریاچه های ابهر : درساچه سد کینه ورس
  • روستاهای هدف گردشگری ابهر : روستای ملابداغ، روستای قروه، روستای درسجین

جاذبه های تاریخی ابهر

ابهر یکی از کهن ترین سکونتگاه های انسانی در ایران است که از جاذبه های تاریخی مسافران تور ابهر گردی را لبریز می کند. ابهر گردی برای علاقه مندان به تاریخ مهیج و باورنکردنی است. چندین بقعه امامزاده، مسجد تاریخی، معبد، تپه های تاریخی و گنبد از دوران مختلف در این شهر به یادگار مانده که هر یک برای خود حدیثی مفصل دارند. با ما همراه باشید تا به معرفی جاذبه های تاریخی ابهر بپردازیم.

  • مساجد تاریخی ابهر : مسجد جامع قروه، مسجد جامع ابهر، مسجد سادات ابهر، مسجد خاتم ابهر، مسجد باب الحوائج
  • بقعه و امامزاده های ابهر : امامزاده شاه زیدالکبیر، امامزاده یحیی، امامزاده یعقوب صائین، امامزاده اسماعیل شناط، امامزاده ابراهیم، بقعه پیراحمد زرنوش، بقعه ملاحسن کاشی، بقعه قیدار نبی، مقبره چلپی اوغلی
  • موزه های ابهر : موزه پیراحمد زرنوش
  • تپه های تاریخی ابهر : تپه تاریخی قلعه تپه، تپه نور ابهر، تپه سعدآباد،
  • ارگ های تاریخی ابهر : ارگ سلطنتی سلطانیه،
  • غارهای تاریخی ابهر : غار داش کسن
  • معابد تاریخی ابهر : معبد داش کسن ویر

مراکز خرید ابهر

مراکز خرید ابهر در محدوده خیابان مخابرات تا حوالی کوچه مسجد نور قرار دارند. گردگشران و مسافران تور ابهر گردی می توانند برای خرید سوغات ابهر به این مراکز خرید مراجعه نموده و ره آورد مورد نظر خود را خریداری نمایند. مراکز خرید لوازم خانگی ابهر نیز در خیان شهید بهشتی واقع شده اند.

هتل های ابهر

شهرستان ابهر بواسطه حضور گردشگران و برگزاری تورهای ابهر گردی فراوان در ایام سال دارای اماکن اقامتی مناسبی می باشد. هتل و رستوران گیلاس، هتل آپارتمان البرز و دو مهمانپذیر صفا و خانصنمی، داشته های این شهر در زمینه وجود امامن اقامتی می باشد. اماکن مذکور به دلیل قرارگیری در ناحیه مرکزی شهر به جاذبه های دیدنی ابهر دسترسی مناسبی دارند. امکانات رفاهی متعددی نیز برای آسایش هرچه بیشتر مسافران در این اماکن در نظر گرفته شده است تا اقامت خوشی را برایشان رقم بخورد.

سوغات و صنایع دستی ابهر

قالی بافی و گلیم بافی مشهور ترین صنایع دستی برای تور ابهر گردی هستند که هنر دست زنان این منطقه می باشند. چاقو نیز یکی از سوغات ابهر است که طرفداران خاص خود را دارد.

نقشه شهر ابهر

ابهر یکی از شهرستام هفتگانه استان زنجان می باشد که در شرق این استان و در موقعیت 48 درجه و 35 دقيقه تا 49 درجه و 25 دقيقه غربی  و 35 درجه و 50 دقيقه تا 36 درجه و 45 دقيقه پهنای شمالی در مدار خط استوا واقع شده است. ابهر از سمت غرب به شهرستان ایجرود، از شرق به شهرستان خرم دره، از شمال به شهرستان طارم قزوین و از سمت جنوب به شهرستان بویین زهرا محدود می شود. ابهر در ارتفاع 1540 متری از سطح دریا واقع شده است. مرم ابهر همگی مسلمان می باشند و به مذهب تشیع اعتقاد دارند مردم ابهر به زبان ترکی آذربایجانی و لهجه ابهری تکلم می کنند.

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید