bazaar1

بازار قدیم بوشهر

16258 ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 5 امتیاز : 4.2]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

بازار قدیم بوشهر یکی از زیباترین و پر رفت و آمدترین قسمت داد و ستد و خرید و فروش اجناس مختلف بوده است. این بازار حدود ۲۵۰ باب مغازه داشته که در دوره قاجاریه ساخته شده و با سبک معماری این دوره منطبق است. در این بازار اقلیت های مذهبی، یهودی و مسیحی در جوار مسلمانان به کسب و کار می پرداختند.

بافت تاریخی بوشهر با داشتن معماری زیبا و منحصربه فرد دارای جایگاه مهمی در حوزه گردشگری است و بازار بوشهر می تواند یکی از کانون های جذابیت در این حوزه باشد. این بازار از یک اسکلت بندی و کریدور اصلی با جهت جنوبی و شمالی با معماری جالب و نورگیری و تهویه مناسب تشکیل شده بود. این بازار قدیمی در فصل سرما و ریزش باران و فصل گرم از تابش آفتاب در امان بوده و تحمل هوای گرم را  برای مغازه داران و عابرین و خریداران آسان می نمود.

آدرس بازار قدیم بوشهر,بازار تاریخی,بازار تاریخی بوشهر

غیر از اسکلت اصلی که ورودی و خروجی آن را از سمت جنوب به شمال یا  بر عکس تشکیل می داده، دارای راسته بازارهای متعدد بوده که به سمت مشرق یا مغرب کشیده شده بودند و دو راسته بازار آن به نام های معین التجار و رئیس التجار معروف بوده و بقیه نیز هر کدام رئیس مخصوص داشته است و اجناس مختلف در آنها به فروش می رفته است.

در راسته بازارها نیز دکانهائی قرار داشت که به فروش اجناس مختلف می پرداختند. هر کدام از صف های بازاری، رئیس مخصوص داشتند و به وسیله آنها رهبری میشدند.  در مراسم اعیاد و دیگر مراسم مذهبی، بازاریان بنابر رویداد، مجالس و جشن هائی بر پا می کردند.

بازار قدیم,بازار قدیمی بوشهر,تاریخچه بازار قدیم بوشهر

اگر شروع بازار را از سمت جنوب و  روبروی  آجیل فروشی های حاج کریم درویشی و حاج علی یاسی در نظر بگیریم، ابتدا با قنادی ها، بعد مسگرها و لحیم گرها، سپس ساعت فروشی ها و پارچه فروش ها یا خرازها و در ادامه به لوکس فروش ها و  مجددا  پارچه فروش ها،  لوازم خانگی، عطار ها، کتاب فروشی، آهنگرها، قهوه خانه، ماهی فروش ها ، سبزی و میوه فروش ها، خرما و رطب فروش ها، لبنیاتی و در آخر خیاط ها که در قسمت شمالی و آخرین مغازه ها قرار داشتند  مواجه خواهید شد. در نهایت این بازار به محله شنبدی و مسجد شنبدی ها ختم خواهد شد.

بازار قدیم بوشهر در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۸۶۴۸ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید