آرامگاه خواجه مراد مشهد در جاده مشهد – تهران، سه کیلومتر که از خواجه اباصلت می گذریم، به آرامگاه خواجه مراد می رسیم. به دلیل اینکه به کرامات وی سخت مومن و پای بند بودند مردم ایشان را لقب خواجه مراد نامیدند.
خواجه مراد کیست؟
هرثمه بن اعین مشهور به خواجه مراد از یاران امام رضا (ع) بودند. آرامگاه خواجه مراد در مشهد در 14 كیلومتری جنوب شرقی مشهد در بلندیهای مشرف بر بینالود قرار گرفته است. حاج محمد علی درویش ملقب به نور علیشاه این محل را در زمان معاصر ساخته و تحت مراقبت و حفاظت خود قرارداده و همچنین آنجا را تعمیرات نموده است. افراد زیادی در تور مشهد خود از این آرامگاه دیدن می کنند.
شیخ بهایی با این كار موجبات رفاه مسافرین و زائرین امام رضا (ع) را فراهم آورد. بنا خواجه مراد مشهد اكنون توسط اداره اوقاف و امور خیریه خراسان اداره می شود. وفات خواجه مراد در سال 210 هجری قمری بوده است.
گنبد آرامگاه خواجه مراد مشهد هرمی شکل است و بصورت پنج ضلعی می باشد که با شیروانی پوشیده شده است. اصل بنا اتاقی 4 در 4/30 متر است و اطراف آن اتاقهایی برای استراحت مسافرین در نظر گرفته شده است و اطراف محوطه آن نیز برای مسافران استفاده می شود. این مقبره دارای ایوانی با آیینه کاری و دو گل دسته کم ارتفاع با کاشیکاری می باشد.
برای رفتن به آرامگاه خواجه مراد در مشهد از مسیر فرعی جاده بهشت رضا مشهد یک انشعاب به سمت دست راست جاده جدا می شود که با قرار گرفتن در این مسیر به سمت این کوههای زیبا حرکت می کنید. محوطه آرامگاه خواجه مراد، مجهز به رستوران، سرویس بهداشتی و اتاق هایی برای اقامت مسافران و زائرین می باشد. در اولین ورودی مقبره خواجه مراد مشهد بازارچه ای است که در آن سوغات به ویژه صنایع دستی مشهد را به فروش می رسانند. اگر قصد خرید صنایع سنگی و خصوصاً دیگچه و دیزی سنگی را دارید، این مکان را نیز بازدید نمایید.
در کنار آرامگاه وی که در کمرگاه ساکت و دور افتاده کوه قرار دارد چشمه آبی است، ایوان داخل آرامگاه به همت متولی خواجه اباصلت آینه کاری شده است و بر پیشانی بنا به کاشی نوشته شده مقبره شریفه هرثمه بن اعین مشهور به خواجه مراد که در سن 210 وفات یافته اند.
عکس های ارامگاه خواجه مراد