موزه نظامی شیراز یکی از قسمت های باغ و موزه نظامی عفیف آباد می باشد که توسط میرزا علی محمدخان قوام الملک دوم، در سال 1248 هجری قمری بنا گردید.
موزه نظامی شیراز یکی از قسمت های باغ و موزه نظامی عفیف آباد می باشد که توسط میرزا علی محمدخان قوام الملک دوم، در سال 1248 هجری قمری بنا گردید. موزه اسلحه شیراز که در خیابان عفیف آباد و یکی از مناطق اعیان نشین شیراز قرار دارد، شامل یک کاخ سلطنتی، یک باغ و موزه سلاح های قدیمی است که بعد از فوت قوام الملک دوم به خواهر وی "عفیفه" می رسد و پس از آن و درسال 1962 در اختیار ارتش قرار می گیرد. هم اکنون سازمان دفاع، متولی این بنا شده است.
موزه اسلحه در شیراز نمونه کاملی از هنر گل کاری ایرانی است و جزو بزرگ ترین موزه های سلاح خاورمیانه به حساب می آید. وسعت این باغ موزه بیش از 127000 متر مربع است. سردر این موزه که دارای چهار ستون گچی ساده می باشد، از روی سرستون های تخت جمشید الگوبرداری شده است. اهمیت این باغ در زمان صفویه از آنجا مشخص می شود که از آن به عنوان محل گردشگاه و استراحت پادشاهان استفاده می شد. معماری آن نیز ترکیبی از شاخصه های معماری دوران های گوناگون مانند ساسانی، هخامنشی و قاجاریه است که موجب اعتبار دوچندان این بنا شده است.
عمارت عفیف آباد در دو طبقه ساخته شده و دارای دو بخش موزه اسلحه و موزه عبرت می باشد. در قسمت زیرین عمارت انواع سلاح های مختلف از افراد مشهور به نمایش گذاشته شده است. از معروف ترین سلاحهای موجود در موزه نظامی شیراز، می توان از تفنگ های ویژه فتحعلی شاه، مظفرالدین شاه، رضا خان و محمد رضا پهلوی، تپانچه دکتر حشمت، تفنگ های دلاوران نهضت جنگل ومسلسل رئیسعلی دلواری و ... نام برد. در طبقه دوم موزه اسلحه شیراز نیز که مکان اقامت خاندان پهلوی در این شهر بوده، موزه عبرت جانمایی شده است. از زیباترین آثار موجود در موزه عبرت می توان به اتاق های همایش، رختکن، نشیمن، مطالعه، میز و صندلی گرد و چهار گوش به سبک لویی چهاردهم و پانزدهم، سالن پذیرایی، فرش های دستباف، قدیمی، پیانوی مورد استفاده در جشن های ۲۵۰۰ ساله و ... اشاره کرد.
امکان بازدید از این موزه در همه روزهای سال میسر می باشد. نشاط آوران بازدید از این موزه را که جزو جاذبه های تاریخی و گردشگری شیراز می باشد، به شما پیشنهاد می کند.